Economic Local

Circa 13 milioane de lei pentru concesionarea iluminatului public din Iasi

Publicat: 02 oct. 2019
1

Autoritatile locale vor derula la finalul lunii octombrie o procedura privind licitatia legata de delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public în municipiul Iasi. Termenul de depunere a ofertelor este 30 octombrie, ora 15:00, conform procedurii respective.

Concret, valoarea estimata a concesiunii care urmeaza a fi achitata pe parcursul celor trei ani este de 8.9 milioane lei, la care se adauga optiunea de prelungire de maxim un an si jumatate, care are o valoare estimata de 4.4 milioane de lei. Valoarea bunurilor de retur este de 93 de milioane de lei, ceea ce reprezinta valoarea bunurilor care formeaza sistemul de iluminat public din oras.

Durata contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public va fi de trei ani de la data emiterii ordinului de începere, iar criteriul de atribuire a licitatiei este cel mai bun raport calitate-pret. Firma câstigatoare va trebui sa întretina sau mentina sistemul de iluminat public existent în municipiul Iasi si sa garanteze permanenta functionare a iluminatului public, sa realizeze iluminatul ornamental festiv de sarbatori, sa optimizeze consumul de energie electrica pentru iluminatul public, precum si sa asigure asistenta tehnica la instalatia de iluminat nocturn de la Stadionul "Emil Alexandrescu" începând cu iunie 2020, data când expira valabilitatea contractului în vigoare pentru prestarea acestui serviciu.

Una din conditiile necesare a fi îndeplinite de operator pentru încheierea contractului este cea a înfiintarii unui dispecerat pentru preluarea sesizarilor privind defectiunile aparute în sistemul de iluminat public.

Vezi si: Iluminatul public din Iasi functioneaza in plina zi! Pe banii cui? – FOTO

Pentru preluarea reclamatiilor si sesizarilor, concesionarul va aloca un numar de telefon, iar dispeceratul va trebui sa functioneze pe toata raza municipiului Iasi, iar preluarea reclamatiilor se va face 24 ore/zi, inclusiv de sarbatorile legale.

Componenta sistemului de iluminat public în municipiul Iasi este urmatoarea: 2.488 de stâlpi stradali de iluminat public (8 – 10 metri), 4.742 de stâlpi tip parc (3 – 4 metri), 11.898 de corpuri de iluminat stradale, 5.939 de corpuri de iluminat tip parc, 947 de corpuri de iluminat pentru iluminat arhitectural si 1.233 de ornamente pentru iluminat festiv. La acestea se adauga 230.686 de metri de linii electrice subterane si 146.201 metri de linii electrice aeriene.

Adauga un comentariu