Local

Circa 80 de persoane au aterizat, astăzi, cu o cursă Tel Aviv – Iași. O femeie a fost blocată în pelerinaj religios timp de 3 luni, în Israel – VIDEO

Publicat: 05 iun. 2020

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost operată de pe Aeroportul Internaţional Iaşi prima cursă Iaşi – Tel Aviv, după relaxarea restricţiilor în contextul pandemiei de coronavirus pe teritoriul României.

Circa 80 de persoane au ajuns din Tel Aviv astăzi, 5 iunie 2020, la ora 14.32 la Iaşi. Cursa operată de compania Wizz Air a avut întârziere, iniţial fiind programată să ajungă la 12.55 pe aerogara ieşeană.

De asemenea, compania Tarom operează curse econome, în loc de Otopeni – Iaşi a operat Otopeni – Suceava – Iaşi: OTOPENI/SUCEAVA 20:40 RO807 TAROM

O femeie a ajuns, astăzi, în municipiul Iaşi după trei luni în care a fost blocată în Israel. Femeia a fost în perelinaj religios cu alţi enoriaşi şi a fost prinsă de pandemiei în Tel Aviv. Aceasta menţionează că a stat la biserică.

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a transmis faptul că de astăzi, 5 iunie 2020, zborurile operate de compania Wizz Air va relua cursele Iaşi – Tel Aviv. În contextul prevenirii răspândirii coronavirusului, pe timpul stării de alertă Aeroportul din Iaşi a operat doar o singură destinaţie, şi anume Billund. Tocmai de săptămâna trecută, compania Tarom a operat rutele către Bucureşti, crescând astfel frecvenţele.

„Aeroportul Iaşi încet, încet reintra într-o activitate normală. Dacă pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă s-a operat doar o singură destinaţie şi anume Billund-ul, începând de săptămâna trecută Tarom-ul a deschis rutele către Bucureşti şi au crescut frecvenţele.”, a adăugat Cătălin Bulgariu.

Când se operează toate destinațiile de la Aeroportul Internațional Iași

Astfel, ieşenii şi-au achiziţionat bilete spre Tel Aviv, în număr mare. Prima cursă arata un grad mare de încărcare, şi anume de 50%. Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi spera că de pe data de 17 iunie se vor opera toate destinaţiile şi se va realiza obiectul de activitate a aerogării, cel al conectivităţii Iaşului cu întreaga lume.

„Chiar dacă frecvenţele ne sunt prin Cluj sau prin Suceava se realizează legătură directă cu Bucureştiul, iar începând de mâine se dă drumul la cursa către Tel Aviv, o cursă foarte importantă pentru comunitatea de romani de acolo, cât şi pentru ieşeni în general. Acest lucru ne arată şi gradul mare de încărcare încă de la prima cursă de peste 50%, ceea ce ne bucura foarte mult ca oamenii încep să-şi reia viaţa normal. Sperăm că de pe data de 17 iunie să avem toate destinaţiile deschise şi să realizăm obiectul nostru de activitate, conectivitatea Iaşului cu întreaga lume.”, a transmis Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Adauga un comentariu