Economic Local

Circulatia tramvaielor, blocata in mai multe zone din Iasi, din cauza incidentelor in trafic

Publicat: 31 ian. 2019
1

Iesenii care au folosit transportul public cu tramvaiul in cursul zilei de ieri au intampinat o serie de probleme in trafic. Circulatia mai multor tramvaie a fost afectata pret de cateva zeci de minute in zona Canta si zona Dacia. Astfel, in cursul zilei de 31 ianuarie, intre orele 08:06 – 08:19, circulatia tramvaielor pe sensul catre Dacia a fost întrerupta, în urma aparitiei unei defectiuni tehnice la un vagon. Defectiunea s-a inregistrat în Statia Bicaz.

"Pe traseele 6 si 11 au fost introduse autobuze pentru preluarea calatorilor aflati în asteptarea tramvaielor", au precizat reprezentantii Companiei de Transport Public Iasi.

Citeste si: CTP Iasi, schimbari majore! Noi tarife la bilete si abonamente incepand cu 1 iulie 2018

Totodata, din cauza unui accident rutier, produs joi dupa-amiaza în zona Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi, tramvaiele de pe traseul 7, pe sensul catre Canta, nu au putut circula. Circulatia vagoanelor a fost afectata în intervalul orar 12:30 – 12:51, timp in care statiile s-au aglomerat cu calatori.

Citeste si: Un individ certat cu legea a aruncat cu pietre intr-un autobuz al CTP Iasi. Politia il cauta – FOTO

De precizat si faptul ca, incepând din noaptea de 29 ianuarie 2019, în toate mijloacele de transport public a început actiunea de dezinfectie cu o solutie profesionala pe baza de oxigen activ (Oxivir), procedura ce va fi urmata la fiecare 24 de ore. În plus, zilnic, în perioada în care autobuzele si tramvaiele se vor afla la strada, echipele de curatenie vor igieniza fiecare vehicul în parte, la capetele de linie.

Citeste si: Au fost aprobate noile tarife ale CTP Iasi. Cat vor costa biletele si abonamentele

"A început igienizarea si dezinfectia continua a mijloacelor de transport public din Iasi, pentru a diminua puterea de raspândire a gripei si a virozelor respiratorii. Echipele de curatenie intervin cu solutii profesionale în toate autobuzele si tramvaiele din parcul CTP Iasi. În fiecare noapte, dupa retragerea la garaj, respectiv depou, mijloacele de transport public vor fi dezinfectate cu o solutie profesionala pe baza de oxigen activ (Oxivir). Conform indicatiilor tehnice, aceasta se foloseste în încapere închisa si, dupa ce este lasata sa actioneze timp de câteva ore, spatiul trebuie ventilat", au declarat reprezentantii CTP Iasi.

Adauga un comentariu