Eveniment-Social

Circulatie oprita intre Pascani si Tg. Frumos

Publicat: 05 feb. 2012
1

Pe drumurile nationale din judetul Iasi, masinile circula la limita de siguranta, existand riscul ca doua dintre ele sa fie inchise. Ieri, in jurul orei 15.00, DN 28A, intre Pascani si Targu Frumos, a fost inchis. Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi a dispus inchiderea temporara a tronsonului in special din cauza situatiei deosebite de la Ruginoasa, unde utilajele de deszapezire trebuie sa actioneze intens. Iesenii pot ajunge, totusi, de la Pascani la Targu Frumos pe o alta varianta de trafic: Pascani – Motca – Castelul de apa – Targu Frumos. „Masinile de peste 3,5 tone care circula pe varianta Motca – Pascani – Targu Frumos si invers sunt directionate catre alte drumuri de acces. Din cauza stratului subtire de gheata depus pe carosabil, a ninsorii de afara si a vantului puternic, masinile de mare tonaj risca sa ramana blocate in panta suburbiei Gastesti, Osoi sau Costesti. Cat timp tine ninsoarea nu putem ridica restrictia”, a declarat comisarul Tiberiu Dogaru, sef adjunct al Politiei municipiului Pascani.

Celelalte doua drumuri care sunt pe punctul de a fi inchise sunt DN 24 C, intre comuna Vanatori si limita judetului Botosani, si DN 28B, intre Targu Frumos si limita judetului Botosani. „Inchiderea acestor drumuri nationale reprezinta o masura preventiva. Pentru ca utilajele de deszapezire sa faca fata situatiei pe aceste drumuri e necesar sa oprim circulatia masinilor, numai daca starea meteo impune acest lucru”, a declarat Danut Pila, directorul DRDP Iasi.

In zona Moldovei sunt propuse a fi inchise 11 drumuri nationale, pe langa alte 11 in care circulatia a fost deja oprita.

DRDP Iasi a dispus ieri actionarea cu 17 autoutilaje de deszapezire pe drumurile nationale din judetul Iasi, fiind imprastiate peste 70 de tone de material antiderapant, iar in cele 8 judete administrate (Iasi, Suceava, Neamt, Botosani, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati) au fost scoase 111 de utilaje, care au consumat aproape 1.000 de tone de material antiderapant. Autoritatile anunta soferii sa respecte semnalele agentilor de la Politia Rutiera in vederea prevenirii ambuteiajelor. Participantii la trafic sunt, de asemenea, indrumati sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo existente si sa echipeze vehiculele adecvat, cu anvelope de iarna, lanturi si lopata.

Transportul feroviar de calatori este, de asemenea, ingreunat de caderile masive de zapada si de viscol, producand intarzieri pe mai multe rute. Pe raza Regionalei CFR Iasi, singurul tren anulat este Barlad – Falciu, a carui circulatie a fost intrerupta in zilele de 5 si 6 februarie.
Adauga un comentariu