Diverse

Citeste de ce e bine sa eviti pateul de post

Publicat: 14 mart. 2012

Postul Pastelui a inceput de aproape o luna, iar rafturile magazinelor s-au umplut de produse vegetale. Mancarea de post poate fi insa periculoasa pentru sanatate, pentru ca majoritatea de astfel de produse de pe piata autohtona contine E-uri.

Un studiu recent, realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, a scos la iveala faptul ca, din 32 de produse de acest tip care au fost analizate, 96% aveau cel putin doi aditivi alimentari, potrivit Realitatea Tv.

In plus, patru dintre marcile de pateu vegetal care au fost analizate de specialisti contineau numarul maxim de E-uri – 12.

Studiul realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor a identificat numai doua produse, din cele 32 testate, fara nici un aditiv alimentar.

ANPC a realizat aceasta cercetare, pe baza etichetelor de pe produse, in perioada 16 noiembrie – 9 decembrie 2011.

sursa: ziare.com



loading...

Adauga un comentariu