Actualitate

Cititi si va cruciti! O strada din Iasi, unica in toata lumea! In scurt timp, doar alpinistii s-ar mai incumeta sa o parcurga – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 apr. 2016

@ Drumul catre casa este imposibil de parcurs pentru mai multi ieseni @ Strada pe care acestia locuiesc nu a mai fost asfaltata de zeci de ani, iar demersurile pe care localnicii le fac nu au rezultat @
 
Iasul ar putea concura oricand cu orice oras din lume si cu siguranta ar castiga cand vine vorba despre strazi stricate sau neasfaltate. Un exemplu clar vine din zona Galata, acolo unde doua strazi arata ca dupa un bombardament. Daca pana acum orice gaura din asfalt reprezinta un inconvenient pentru cetateni, iata ca adevarate cratere zac in spatele indiferentei autoritatilor. Deja locatarii caselor de pe aceste strazi au ajuns la capatul rabdarii, iar sesizarile facute pe la mai toate institutiile competente au ramas fara raspuns.

„Pe strada Fagetului, viata oamenilor care locuiesc acolo este pusa in pericol de craterele formate in asfalt. Fac precizarea ca locuiesc multi copii si batrâni in zona, iar craterele formate au adâncimi si de 1 metru, iar aceasta strada nu poate fi strabatuta decât la picior. Aceasta strada nu a fost asfaltata de pe vremea raposatului Ceausescu si suntem in anul 2016, intr-un oras ce se doreste a fi capitala europeana culturala. Nu este o strada foarte mare. Cu putina vointa, in doua ore e asfaltata. Si noi cei care locuim acolo avem dreptul de a ajunge la locuinta in conditii normale si nu in genunchi. Obligatia de a plati taxe si impozite ne este an de an recunoscuta, dorim si recunoasterea acestui minim drept”, a declarat un locatar din zona.

Imagini de cosmar, zilnic

Toti localnicii cunosc problema strazii, insa nimeni nu ar putea spune exact cand a fost asfaltata ultima data. „De vreo 30 de ani nu a mai fost asfaltata. Este un pericol, acum ceva timp, o fata si-a spart dintii din cauza gropilor. Este de nedescris ce se intampla aici. Strada a mai fost ingrijita de catre localnici, insa nu poti compara o lucrare de specialitate cu treaba pe care au facut-o cei fara nicio obligatie. Sesizari am tot facut, dar nu s-a schimbat nimic. Nici nu stim ce sa mai credem, speram sa se faca ceva, dar nu prea cred”, a declarat Petru Asaftei, localnic. Deja locuitorii de pe aceasta strada si-au luat gandul de la un drum normal, fara gropi, insa cer macar astuparea gropilor.

„Ne-am saturat sa facem sesizari peste sesizari. Vrem si noi sa ne bage cineva in seama. Este bataie de joc, chiar nimeni nu vede aceasta parte a orasului? Este lipsa de respect. Suntem atatea familii care trecem pe acest drum, sunt mame cu copii in brate, este un pericol adevarat, nu sunt vorbe”, a declarat Lenuta Tarnauceanu. Pana cand gropile vor fi asfaltate, aceasta strada va ramane probabil cu titlu de cea mai distrusa din Iasi. Cand se va rezolva aceasta problema, Dumnezeu stie.

Comentarii
  • Credeti ca este singura strada din Iasi cara arata asa? Mergeti in zona Bucium si gasiti strazi la fel de rele sau mai rele: Constantineanu, Haralambie Vasiliu, Agricola Cardas care nu au fost reparate . Cand vor fi ascultati si locuitorii din aceasta zona?

  • Pai, DA!!! Daca Adomnitei si cu Fenechiu au deturnat asfaltul orasului catre Aeroportul lui Bodea, cum naiba sa mai ai si bulevardele marginase din oras asfaltate??? Mai ales ca in acel colegiu a fost votat acu’ 4 ani un neica nimeni. Oare cum l-o fi chemand? Ia hai sa sapam !!!Poate tura asta nu mai apare pe liste.

  • ce sa faci daca pe strada aia nu locuieste taranul ghiertoi simirad kakanar ? strada buhaiului a fost asfaltata de primaria Iasi, desi la momentul respectiv nu tinea de municipiul Iasi, ceea ce se cheama deturnare de fonduri in forma agravata

  • Voi sunteti sanatosi la cap? Aveti notiunea marimilor? Stiti cat reprezinta un metru? Unde aveti voi pe stradela aia, cratere cu adancime de 1m??? Ti-ar intra piciorul pana la genunchi, desteptule!
    Si asfaltarea nu se face asa… ca vor unii sau altii, trebuie fonduri, proiect, licitatie, etc
    Primaria poate plomba, atat, sarcina care intra in grija administratorului de drumuri.
    Mai interesati-va, apoi dati din gura!

Adauga un comentariu