Actualitate

Ciudatenie totala. Ieseni cu vile somptuoase traiesc ca in Evul Mediu – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 mart. 2016

@ Cand si-au ridicat cate o vila in aceasta zona a orasului nu le-a spus nimeni ca trebuie sa indure chin dupa chin @ In cativa ani de zile, s-au adunat cu zecile care cu greu reusesc sa treaca peste o asemenea situatie @ Pana acum, orice incercare de rezolvare a problemei s-a finalizat cu esec

Locuitorii unei zone rezidentiale din Iasi au ajuns la limita rabdarii. Una din principalele cai de acces spre locuintele lor arata ca dupa razboi si, pana acum, nimeni nu i-a bagat in seama. Culmea, strada respectiva se imparte cu o alta unitate administrativ-teritoriala aflata in vecinatatea municipiului. Este vorba de strada Prof. Ioan Petru Culianu, situata in spatele unui local de la iesirea din oras. Strada este impartita intre municipiul Iasi si comuna Valea Lupului si, pana in prezent, niciuna din cele doua primarii nu a facut ceva pentru refacerea arterei. Asta, cu toate ca zilnic pe acolo circula sute de autoturisme. De altfel, localnicii nici nu mai stiu ce sa creada. Desi drumul a fost proiectat pentru circulatia pe ambele sensuri, situatia este cu totul alta. In momentul in care doua autoturisme se intalnesc, una trebuie sa se dea deoparte si sa intre in santurile crapate de pe margine, pentru a-i face loc celeilalte. Imaginea aceasta a devenit un cosmar pentru toti cei care locuiesc pe strada respectiva si chiar pe arterele adiacente.

„Ne fac cumva strada? Sa dea Dumnezeu sa fie asa, ca eu unul m-am saturat sa-mi rup masina. Sa nu ne mai ceara votul alta data”, a spus unul din cei care circula zilnic cu masina pe acolo. Zilnic, pentru a ajunge la drumul european E 583, soferii trebuie sa faca un adevarat slalom printre gropile formate in sosea. Mai mult, atunci cand ploua, masinile se pot impotmoli si in noroiul adunat de pe margine. In schimb, municipalitatea ieseana a aratat ca drumul ce leaga Iasul de Valea Lupului va fi refacut in perioada urmatoare.

„Strada respectiva va intra anul acesta in programul de asfaltare a primariei, alaturi de alte artere de pe raza municipiului Iasi”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Municipalitatea a inceput sa lucreze si la un alt drum marginas. La presiunea oamenilor din zona Visan, primaria a trecut la asfaltarea rutei ce duce spre Barnova. Lucrarea ar urma sa fie refacuta pe o lungime de 1,6 kilometri, in doua etape. Proiectul ar urma sa fie gata pana la debutul verii.

Comentarii
  • Ca ziarist stii bine ca in zona visan se asflateaza drumul dar , surpriza! cretinii de la Primaria Iasi au masurat gresit drumul si in loc de 1,6 km care trebuie asfaltat se asfalteaza doar 1,3 km, pentru ca un dobitoc din primaria iasi cind a facut caietul de sarcini la lucrare a masurat prost, deci vor ramine 300 m neasfaltati intre intrarea in visan si zona masurata de primaria iasi! E de risul curcilor , nu?si chirica vrea voturi?se face de ris cu oameni de astia care nici sa masoare nu stiu.

  • ar trebui sa ne lamureasdca cineva, clar, denude si pana unde se asfalteza ? intr-adevar, semen de circulatie apar de la vreo 300m de la panoul cu satul, dar CHIAR ASA VA RAMANE?
    NU POT SA CRED CA SUNT ASA DE TAMPITI CEI DIN PRIMARIA IASI! Sau va fi asfaalt DOAR PANA LA CASA D-LUI ADASCALITE!?!?
    REFACETI D-LOR DOCUMENTATIA IN TIMP UTIL!!!…ADICA PANA LA ALEGERI!

Adauga un comentariu