Stiri medicale

Ciudatenii in medicina: sindromul Lazar

Publicat: 19 ian. 2011

Noul Testament ne vorbeste despre un caz uluitor, acela al invierii lui Lazar de catre Isus. Datele stiintifice arata limpede ca intoarcerea din morti este posibila. Cunoscut in cartile medicale ca sindromul Lazar, aceasta intoarcere este de fapt revenirea batailor inimii, in urma unor incercari esuate de resuscitare a pacientilor intrati in stop cardio-respirator.

Incepand din 1982, literatura de specialitate a semnalat in toata lumea cel putin 25 de cazuri. Cauzele acestui sindrom nu sunt bine intelese, insa potrivit uneia dintre teorii, relaxarea tensiunii dupa ce eforturile de resuscitare s-au incheiat permite inimii sa se dilate si sa declanseze impulsuri electrice prin care sa-si reia bataile. Un alt posibil factor ar fi o doza mare de adrenalina.

Cazuri celebre
O femeie in varsta de 61 de ani a suferit un infarct miocardic. A fost adusa la spital, insa dupa 45 de minute inima s-a oprit. Oxigenul nu mai putea ajunge astfel la celulele organismului, iar lipsa lui duce in scurt timp la pierderea constiintei, provoaca afectiuni la nivelul creierului si in cele din urma pacientul moare.

Medicii i-au aplicat socuri electrice pentru a repune in functiune inima, insa incercarile lor au esuat. A fost declarata moarta la ora 20:34 si dusa la morga. Surprinderea a fost sa o gaseasca cateva ore mai tarziu, vie. Femeia suferise afectiuni la nivelul creierului, avea pierderi de memorie, iar vorbirea ii era afectata.

Un alt caz este al unui barbat in varsta de 66 de ani care suferea de anevrism aortic abdominal. Inima barbatului s-a oprit si s-a incercat restabilirea ritmului cardiac prin defibrilare. Dupa 17 de minute, pacientul a fost declarat mort, insa, zece minute mai tarziu, medicul chirurg a simtit pulsul pacientului. In acest caz, barbatul si-a revenit complet si nu a prezentat afectiuni la nivel psihic.

Un caz uluitor a avut loc in anul 2008, atunci cand inima unei paciente din America, pe nume Velma Thomas, s-a oprit de trei ori, si ea era declarata moarta clinic de 17 ore. Fiul sau se pregatea de inmormantare, iar cu 10 minute inainte ca femeiea sa fie deconectata de la aparate pentru ca medicii sa-i recolteze organele, femeia de 59 de ani s-a trezit.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit