Plante medicinale

Ciulinii – leac pentru ficat

Publicat: 02 feb. 2017

Banalii ciulini care se gasesc pe marginea drumurilor au proprietati curative deosebite.

Laptele de scaiete a fost folosit in diverse tratamente inca din antichitate. Principalele lui efecte curative sunt legate de afectiunile ficatului. In ultimii ani s-au facut mai multe cercetari care au demonstrat ca acest lapte este cel mai bun ingredient in prepararea medicamentelor hepatoprotectoare.

Nu exista contraindicatii ale acestei plante. Ocazional, poate avea efecte laxative datorita stimularii ficatului si secretiei sporite a bilei. sangura interactiune remarcabila cu medicamentele apare atunci cand laptele de scaiete reduce efectele acestora. Cel mai important component al laptelui de ciulini este agentul numit silimarina.

Cum stii ca ficatul tau e pe punctul sa cedeze

Aceasta protejeaza ficatul de efectele negative ale toxinelor si bolilor si stimuleaza regenerarea tesutului hepatic distrus. Se recomanda aceasta planta si dupa chemoterapie.

De asemenea, laptele de scaiete se pare ca poate repara tesutul hepatic distrus de abuzul de alcool sau dupa hepatita. Poate proteja ficatul impotriva atacului unei otravi puternice care se gaseste in unii detergenti si intr-o ciuperca deosebit de otravitoare.

Stimuleaza producerea de lapte in cazul femeilor care alapteaza
Adauga un comentariu