Magazin

Ciuperca lui Dumnezeu, remediul minune pentru cancer

Publicat: 17 mai 2014

Cu trei decenii in urma, oamenii de stiinta au inceput sa cerceteze o curiozitate medicala printre locuitorii din Piedade, Brazilia. Acestia se bucurau de o sanatate iesita din comun, se imbolnaveau foarte rar si traiau neobisnuit de mult.

Strainii s-au intrebat oare ce imbunatateste imunitatea si durata vietii acestor brazilieni. Cand cercetatorii au cautat raspunsul, au dat peste „Ciuperca lui Dumnezeu”, o ciuperca mica pe care locuitorii din Piedale o consuma in mod regulat, potrivit The HealtherLife.com.

Denumirea stiintifica a acesteia este Agaricus Blazei Murrill (ABM). Ciuperca a fost supusa unor teste care au dezvaluit componentele ce imbunatatesc sistemul imunitar.

Locuitorii din Piedade nu aveau nevoie de aceasta informatie. Ei foloseau ciuperca de mult timp pentru prevenirea infectiilor, diabetului, hepatitei si arterosclerozei.

Citeste si:Cele mai OTRAVITOARE ALIMENTE. Tu de cate ori pe zi le consumi?

Daca in trecut au fost efectuate cateva studii pe animale, in clipa de fata exista rapoarte despre testari pe oameni, iar rezultatele sunt foarte promitatoare, mai ales pentru bolnavii de cancer.

Ciuperca lui Dumnezeu intareste sistemul imunitar si lupta impotriva tumorilor

Ultimele cercetari japoneze au confirmat ca ciuperca contine mai multe substante active: vitamina B1 si B2, niacina, fosfor, fier, calciu, proteine, aminoacizi, si ergosterol, care se transforma in vitamina D2 cand ciuperca s-a uscat.

Cel mai important, cercetatorii au descoperit ca ciuperca contine polizaharide active, un complex de carbohidrati care stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva bacteriilor si virusilor.

Agaricul stimuleaza sistemul imunitar prin declansarea productiei de:

– celule T, care ataca direct oricare celula infectata de vreo bacterie sau virus;
– interleukin, o substanta care stimuleaza producerea de celue albe;
– Factorul de Necroza Tumorala (FNT), care face ca celulele albe sa atace tumorile;
– Macrofage, care protejeaza corpul de infectii prin consumul materialului strain.

La Universitatea de Medicina Ehime din Japonia, cercetatorii au testat impactul ciupercii asupra tumorilor la soareci. Dupa douazeci de zile de tratament cu extracte, tumoarea a pierdut din dimensiuni considerabil.

Acestia au determinat ca agentul responsabil era ergosterolul, un steroid care se gaseste in mod natural in mucegaiuri si drojdie.

Citeste si: Castravetii, un adevarat elixir pentru sanatate! 10 beneficii surprinzatoare

In cel de-al doilea test, soarecilor carora li s-a administrat cea mai mare doza li s-a micsorat tumoarea cel mai mult. Ergosterolul a oprit dezvoltarea vaselor de sange noi in tumoare, proces care poate stopa dezvoltarea si chiar distrugerea acesteia.

Terapia cu Agaricus a produs si alt efect benefic: dupa 20 de zile de tratament, niciun soarece nu a suferit vreun efect secundar din cauza chemoterapiei.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii ca sa renunti la FUMAT

In prezent, consumatorii japonezi cumpara 90% din productia Braziliei de Agaricus, asa ca nu veti prea gasi astfel de ciuperci proaspete in pietele din Europa.loading...

Adauga un comentariu