Remedii naturiste

Ciuperca unghiilor: remedii naturale pentru a o trata

Publicat: 08 iun. 2021
unghii cu onicomicoza
Compușii antifungici din usturoi ajută la tratarea ciupercii unghiei.

Anumite produse îngropate adânc în dulapurile noastre pot preveni și lupta împotriva primelor semne de onicomicoză (ciuperca unghiilor).

Anumite tipuri de ciuperci microscopice pot infecta unghiile, în special unghiile de la picioare, provocând ceea ce se numește onicomicoză. Această infecție se manifestă prin înțepături, iritații, descuamarea pielii și roșeață. Unghia devine inchisa la culoare, mai groasă și devine fragilă.

Cauza este un dezechilibru al pH-ului pielii, care trebuie tratat cât mai repede posibil, pentru a nu complica situația. Dacă simptomele sunt în stadiul inițial și unghia nu este prea deteriorată, puteți încerca să vă tratați cu câteva ingrediente naturale. Dar dacă unghia începe să se desprindă sau aveți dureri, consultați un specialist.

Ciuperca unghiilor: remedii naturale pentru a o trata

Uleiuri esențiale pentru combaterea onicomicozei?

Proprietățile antiseptice și dezinfectante ale uleiului esențial de lavandă și ale uleiului esențial de arbore de ceai le fac remedii excelente pentru ciuperca unghiilor. Curățați temeinic zona de tratat, aplicați uleiul esențial la alegere, pur, lăsați să stea timp de 10 până la 20 de minute, clătiți și uscați. Repetați de mai multe ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu pentru ciuperca unghiilor

Partea buna a bicarbonatului de sodiu este că poate absorbi excesul de umiditate de la degetele de la picioare. Faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă, apoi aplicați pe unghie. Lăsați-l să se usuce timp de zece minute, apoi clătiți și uscați. De asemenea, îl puteți dilua într-un lighean cu apă călduță și vă puteți înmuia picioarele în el.

Oțet pentru a lupta împotriva onicomicozei

Aciditatea oțetului de mere și a oțetului alb ajută la reechilibrarea pH-ului pielii, eliminând în același timp ciuperci și bacterii. Amestecați aceeași cantitate de oțet și apă într-un lighean și înmuiați zona care trebuie tratată timp de o jumătate de oră, în fiecare zi. Uscați-vă corect picioarele pentru a limita umiditatea.

Usturoi pentru a scăpa de ciuperca unghiilor

Compușii antifungici din usturoi ajută la tratarea ciupercii unghiei. Se amestecă un cățel de usturoi zdrobit cu oțet alb și se aplică amestecul în zona infectată, apoi se acoperă cu un bandaj pentru câteva ore. Repetați zilnic până când infecția dispare.

Ulei de cocos pentru a trata onicomicoza în mod natural

Pentru a preveni progresia unei ciuperci a unghiilor (dar și a unei ciuperci a pielii, gurii sau organelor genitale), uleiul de cocos poate fi, de asemenea, o alternativă interesantă. Se amestecă 30 ml de ulei de cocos cu 30 de picături de ulei esențial de arbore de ceai, iarbă de lamaie și scorțișoară din Ceylon. Aplicați amestecul de două ori pe zi până la îmbunătățire.

Adauga un comentariu