Culinar

Ciuperci pleurotus pane de post. O rețetă fără ou foarte gustoasă

Publicat: 29 iun. 2022
Ciuperci pleurotus pane de post. O rețetă fără ou foarte gustoasă
Preparatul din ciuperci pleurotus pane de post nu conține ou, însă mâncarea este la fel de gustoasă

Rețeta de ciuperci pleurotus pane de post durează în jur de 30 minute și este la fel de delicioasă ca cea cu ou. Datorită ingredientelor folosite, nu vă veți da seama de faptul că preparatul este de fapt vegan. Mai mult de atât, mâncarea este sănătoasă și nu conține gluten.

Din cantitatea ingredientelor menționate veți obține în jur de patru porții. Mâncarea poate fi servită alături de o garnitură sau împreună cu un sos. Un desert delicios pentru care puteți opta este plăcinta cu mere ca la bunica acasă.

Ciuperci pleurotus pane de post, ingrediente

Pentru iubitorii de preparate pane, în timpul postului este mai dificil de gătit asemenea bunătăți. Cu toate acestea, rețeta de ciuperci pleurotus pane nu este bazată pe ou. Este făcută dintr-un aluat vegan și nu conține gluten. Chiar dacă a fost înlăturat oul, gustul mâncării va fi la fel de delicios, precum și textura și culoarea sa. 

Pentru prepararea aluatului necesar a 500 grame de ciuperci, veți avea nevoie de 125 grame de făină de orez, o linguriță de sare, o linguriță de turmeric, 125 grame de făină de năut, o linguriță de usturoi pudră și 25 grame de  fulgi de drojdie inactivă. Condimentarea compoziției se va face cu o jumătate de linguriță de piper și aceeași cantitate de sare neagră de Himalaya. Cea din urmă este mai rar întâlnită, dar oferă un gust subtil de ou.

Cum se prepară șnițelele din ciuperci

Într-un bol mai larg, se vor pune toate ingredientele împreună cu aproximativ 280 mililitri de apă. Aceasta se va adăuga treptat, în timp ce se amestecă cu ajutorul unui tel. La final, se va obține un aluat asemănător ca cel al clătitelor. Trebuie să aveți în vedere, că în funcție de calitatea și granulația făinurilor, cantitatea apei folosite poate fi mai mare sau mai mică. De asemenea, în timp ce vei prepara ciupercile, aluatul se va mai îngroșa puțin. De aceea, este posibil să mai trebuiască să turnați apă. 

Veți avea nevoie de jumătate de kilogram de ciuperci mai mari, proaspete și de calitate. Le puteți achiziționa direct de la producători sau la caserolă de la supermarket. Legumele vor fi curățate cu o perie dacă este necesar, însă nu vor trebuie spălate. Ciupercile pleurotus vor absorbi foarte multă apă, ce va afecta aderența aluatului și prăjirea lor. Cozile vor fi tăiate și vor putea fi folosite la alte rețete. Pentru acest preparat veți utiliza doar pălăriile legumei. 

Mâncarea va fi gătită într-o baie de ulei, încins la 180 de grade. Ciupercile vor fi puse rând pe rând în compoziția aluatului, apoi vor fi lăsate la scurs. Astfel, excesul va rămâne în bol. Ulterior, vor trebuie adăugate cu grijă la prăjit. Acestea vor trebui lăsate în jur de 5 minute, până vor deveni aurii. De asemenea, vor trebui întoarse pe ambele părți. Când le veți scoate, se vor scurge de ulei, apoi vor fi puse pe un șervețel absorbant de hârtie. Șnițelele pot fi servite cu un sos de usturoi.

Cu toate că preparatul din ciuperci pleurotus pane de post nu conține ou, mâncarea este la fel de gustoasă. Aceasta are aceeași textură și nu veți face diferența dintre cea cu ou și fără. O mâncare la fel de sănătoasă este cea din gutui pentru diabetici.
Adauga un comentariu