Local

CJ a ratat concesionarea Centrului Expozitional Moldova

Publicat: 05 oct. 2012
1

@ Centrul Expozitional Moldova nu a putut fi concesionat nici macar la a treia incercare @ Consiliul Judetean vrea sa gaseasca o alta solutie pentru instrainarea spatiului din zona CUG, urmand a fi oferit cu dedicatie unei societati iesene

Consiliul Judetean Iasi nu a reusit sa concesioneze nici la a treia incercare Centrul Expozitional Moldova Iasi. Ieri a avut loc o noua licitatie pentru concesionarea obiectivului din capatul orasului, insa nicio firma nu s-a aratat interesata sa preia obiectivul. CJ urmarea sa concesioneze imobilul pe o perioada de 25 ani, contra unei redevente anuale de 142.000 euro. Imobilul a fost ridicat cu fonduri europene, investitia ridicandu-se la aproximativ 8 milioane euro. Proiectul a fost demarat de pe vremea presedintelui Lucian Flaiser, fiind inaugurat in mandatul lui Constantin Simirad. Inca din primavara s-a incercat concesionarea cladirii, fara succes insa. Administratia judeteana s-a vazut nevoita sa plateasca din fonduri proprii utilitatile pentru intretinerea spatiului, asta chiar daca Centrul Expozitional nici macar nu era folosit.
La aproape doi ani de la deschiderea oficiala, colosul din capat CUG a gazduit o serie de evenimente minore, de pe urma caruia CJ nu s-a ales cu niciun ban. Acum, sefii judetului sustin ca vor cauta o alta varianta pentru ca imobilul sa nu zaca cu portile inchise. „Nu s-a inscris nimeni la licitatia privind concesionarea Centrului Expozitional Moldova Iasi. Vom analiza, in perioada imediat urmatoare, solutiile pe care le avem, in vederea realizarii obiectivelor incluse in proiect”, au sustinut reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Mai toate targurile si evenimentele care s-au derulat la Centrul Expozitional Moldova Iasi au fost promovate de firma AB Plus Events. Jocurile ar fi facute si de aceasta data, pentru ca firma patronata de Florin Mindirigiu sa prinda contractul de la Centrul Expozitional. „Solutia” ar urma sa fie reanalizata de Consiliul Judetean Iasi pentru ca centrul sa nu ramana de izbeliste. Cea mai la indemana metoda pentru AB Plus ar fi instrainarea serviciului de management si nu administrarea intregului spatiu.

Comentarii
Adauga un comentariu