Eveniment-Social

CJ baga din nou bani intr-o cladire fantoma. Doua milioane de euro s-au pierdut pe drum

Publicat: 03 oct. 2016
1

Consiliul Judetean Iasi va aloca din nou fonduri pentru reabilitarea unei cladiri care zace nefolosita. Desi s-au investit deja doua milioane de euro in reabilitarea imobilului din strada Vasile Alecsandri, proiectul a fost blocat si ulterior lasat de izbeliste. Noua conducere a institutiei a reluat procedura, iar in aceasta perioada va aloca 125 mii lei pentru revizuirea documentatiei ca lucrarea sa poata fi reluata. Procedura se va derula la inceputul lunii decembrie, durata contractului fiind de 90 de zile.

„Contractul are ca scop revizuirea si completarea documentatiei tehnice aferente obiectivului de investitie privind consolidarea, refunctionalizarea si mansardarea cladirii monument istoric din strada Vasile Alecsandri. Contractul se va derula în doua etape. Intr-o prima etapa se urmareste revizuirea si completarea proiectului tehnic, inclusiv a detaliilor de executie, pentru lucrarile rest de executat, dar si documentatia de licitatie pentru executia lucrarilor. In etapa a doua se urmareste asistenta tehnica pe perioada de achizitie publica lucrari si pe toata perioada de executie a lucrarilor, participarea la intocmirea cartii tehnice a constructiei”, se arata in documentatia initiata de Consiliul Judetean Iasi.

Investitia privind reabilitarea cladirii a inceput prin 2011, insa lucrarea nu a mai fost dusa la capat nici pana in prezent, dupa ce a fost blocata in contestatii sau pentru ca unul dintre constructori a intrat in insolventa.

Adauga un comentariu