Local

CJ pregătește noul proiect de modernizare de la Aeroportul Iași. Investițiile vor fi derulate prin fonduri europene

Publicat: 06 feb. 2021
Terminalul T3 pentru pasageri de la Aeroportul Internațional Iași
Punctul de imunizare de la Aeroportul Internațional din Iași este primul centru fără programare în care se va administra vaccinul Johnson & Johnson

Noi pași pentru proiectul de modernizare de la Aeroportul Iași. Autoritățile județene vor să obțină finanțare de la nivel central sau prin fonduri europene, pentru a derula modernizarea regiei aeroportuare de la marginea municipiului

Șefii Consiliului Județean și cei de la Aeroportul Iași au ajuns recent la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre proiectul de modernizare a regiei. Investițiile legate de proiectul de modernizare de la Aeroportul Iași ar putea fi demarate inclusiv din fonduri europene, conform autorităților județene. Recent, conducerea CJ Iași a purtat o serie de discuții cu șefii aerogării, cu proiectantul și consultanții investiției pentru a putea gestiona pașii necesari investiției.

„A avut loc o întâlnire cu echipa de proiectanți și consultanți responsabilă de gestionarea contractului de servicii, în vederea pregătirii proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iași, prin dezvoltarea și extinderea infrastructurii aeroportuare”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Pașii pentru dezvoltarea Aeroportului Iași

În perioada următoare ar urma să aibă loc o dezbatere privind modernizarea Aeroportului Iași. Proiectul a fost luat în calcul în mai multe etape, conform reprezentanților forului județean.

„Conducerea CJ a organizat în ultimele două săptămâni mai multe întâlniri de lucru. Au fost întâlniri atât cu reprezentanții aeroportului, cât și cu cei ai Ministerului Transportului. Discuțiile au vizat tema oportunităților de finanțare ce pot fi accesate pentru a continua procesul de modernizare a aeroportului, ca obiectiv strategic județean și regional”, au mai transmis reprezentanții CJ Iași.

Discuții pe dezvoltarea aerogării ieșene au mai avut loc și zilele trecute la nivelul Consiliului Județean Iași. De această dată, în cadrul întâlnirii s-a realizat, împreună cu echipa de proiectanți, o evaluare a progresului înregistrat. Conducerea CJ Iași a arătat că scopul principal este acela de a crește ritmul de implementare a serviciilor. Se urmărește ca proiectul să fie depus în termenii stabiliți de Ministerul Transporturilor și Organismul Intermediar pentru Transport pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020).

Când vor începe lucrările la Aeroportul Iași

Conducerea CJ Iași a precizat că obiectivul principal este ca proiectul de modernizare de la Aeroportul Iași să fie demarat cât mai repede.

„Am participat alături de Marius Dangă, vicepreședintele CJ, la o întâlnire cu echipa de proiectanți și consultanți responsabilă de gestionarea contractului de servicii pentru pregătirea proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iași. La întâlnire au mai fost și Alexandru Anghel, președintele Consiliului de Administrație al RA Aeroportul Iași, dar și directorul general Vasile Stoicea. Suntem foarte dedicați acestui proiect și vom asigura tot sprijinul pentru ca aeroportul să aibă o infrastructură modernă și să deschidem calea către conectarea Iașului cu metropolele europene”, a precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Orarul zborurilor de la Aeroportul Iași în perioada 8-21 februarie 2021

Aeroportul Iași și-a actualizat lista zborurilor pe anul 2021 din Capitala Moldovei. Chiar dacă în orar apar mai multe curse spre destinații europene, în prezent numărul acestora este limitat, zborurile fiind restricționate din cauza pandemiei COVID-19. Lista pe 2021 cuprinde curse spre Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie. Între 8 și 21 februarie 2021, de la Aeroportul Iași sunt operate curse tur-retur spre Londra, Roma, Bergamo, Bruxelles, Liverpool, Dortmund, Birmingham și Paris. De asemenea, este operabilă și cursa internă spre Otopeni.

„În contextul actual, orarul de zbor poate suferi modificări. Contactați compania aeriană ori de câte ori e nevoie și informați-vă din timp în legătură cu măsurile de călătorie valabile pentru țara de destinație”, au transmis cei de la Aeroportul Iași.

Comentarii
  • alexica nas de pork,care este kapacul????nesimsire maxima,avem 2 penali la conducerea iasului.felicitari celor care i au votat.pnl=psd=aceesi mizerie!!!!

Adauga un comentariu