Local

CJ refuza sa plateasca 2 miliarde de lei primarului Nichita

Publicat: 14 mart. 2012
1

Intre Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si primarul Gheorghe Nichita a izbucnit un nou razboi. Recent, CJ a pierdut un proces intentat de municipalitate pe tema cotizatiei la Asociatia Zona Metropolitana Iasi. Astfel, CJ a fost obligat de instanta la plata a 1,7 miliarde de lei vechi, respectiv cotizatia pe ultimii trei ani la asociatie. Sefii autoritatii judetene sustin ca vor face recurs, iar asta pentru ca banii incasati din cotizatii sunt folositi in scopuri personale de angajatii Asociatiei Zonei Metropolitane. „Am pierdut procesul legat de cotizatia la Zona Metropolitana. Decizia nu este definitiva si vom face recurs pe aceasta cale. Eu sunt, insa, nemultumit de cu totul altceva. Banii nu au fost cheltuiti deloc cu folos. Cei de la asociatie au trimis oameni la munte, chipurile la specializari. Asta se face acum cu cotizatiile. Nu e vorba aici de nici un proiect european. Sa ne spuna ei ce proiecte au implementat si ce au facut cu banii din cotizatie. La urmatorul proces o sa ma duc eu personal sa arat cum stau, de fapt, lucrurile in judet”, a spus Constantin Simirad, presedintele CJ Iasi.

Sefii CJ nu si-au mai platit cotizatia pe motiv ca institutia nu beneficiaza direct de proiectele implementate de asociatie. In cadrul acesteia sunt membre 19 comune din judet, municipiul Iasi si CJ. Autoritatea judeteana a sustinut, insa, ca nu este normal sa plateasca de doua ori cotizatia pentru Zona Metropolitana, asa cum ar vrea primarul Nichita. Fiecare membru din ZMI achita o contributie baneasca in functie de numarul de locuitori. Astfel, CJ ar fi trebuit sa dea o suma in raport cu cei peste 720.000 de ieseni, in timp ce comunele membre ZMI platesc deja doar pentru locuitorii lor.

Comentarii
  • Stirea ar fi fost ca Simirad este de acord cu vreo plata. Se stie ca este cel mai carpanos si mai calic presedinte de CJ din tara si din toata lumea. Nu ti-ar da un sfant. Isi mananca de sub dos si are si de unde, ca-i maaaare!

  • Simirad e mereu impotriva curentului. El nu face niciodata ce zice, nu zice niciodata ce-i trece prin cap si nu poti avea incredere in el nici macar cat intr-un copil de doi ani. Numai cu smecherii si cu minciuni umbla.

Adauga un comentariu