Economic Local

Cladirea de birouri si terenurile Iasitex SA se vand cu 5 milioane de euro

Publicat: 29 aug. 2017
1

Nu mai putin de 14 loturi de teren care apartin companiei iesene Iasitex SA vor fi scoase la vanzare in cadrul unei licitatii publice cu strigare care va avea loc in luna septembrie. Pe langa suprafata de teren de 58.162 mp, va fi scoasa la vanzare inclusiv cladirea de birouri si parcarea auto situata pe bulevardul Primaverii nr. 2.

Citeste si : Teren de milioane de euro suflat de sub nasul functionarilor statului – FOTO

Organizatorul licitatiei este SC A2 Impex SRL Ploiesti, proprietarul SC Iasitex SA Iasi, care estimeaza ca va obtine prin aceasta vanzare o suma de circa 5 milioane euro. SC A2 Impex SRL face parte din grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), un grup de companii din România detinut de omul de afaceri Stefan Vuza.

Citeste si : Constantin Comanescu a incercat cu disperare sa scape de faliment. Judecatorii nu l-au putut ajuta

Prin aceasta vanzare a bunurilor aflate in patrimoniul Iasitex SA, conducerea societatii doreste majorarea de capital in cadrul Chimcomplex Borzesti, o alta companie care face parte din acest grup. O mare parte din fondurile Iasitex SA au fost folosite pentru finantarea altor firme ce apartin grupului SCR al lui Stefan Vuza.

Citeste si : A fost unul dintre cei mai bogati oameni din Iasi, dar a ajuns falimentar: Cum incearca controversatul afacerist sa-si salveze averea

Omul de afaceri a dispus chiar ca SC Iasitex SA Iasi si SC Chimcomplex SA Borzesti (ambele firme facand parte din grupul SCR) sa se asocieze in vederea crearii unei fundatii pentru persoanele cu dizabilitati, numita Victoria Serv. Astfel, privatizarea SC Iasitex SA a reprezentat asigurarea unei surse permanente de fonduri pentru grupul SCR. Trebuie subliniat si faptul ca la privatizarea firmei iesene a fost acordat un ajutor de stat prin stergerea unor datorii in suma de 11 milioane lei.

Adauga un comentariu