Local

Clanul criminalilor

Publicat: 07 feb. 2005

•Pentru ca nu a platit o datorie mai veche, Constantin Nicai, de numai 17 ani, a fost ucis ieri de catre Neculai Todirascu •Inca de cu o seara inainte, fratii Todirascu, insotiti de cativa prieteni, au amenintat familia Nicai •Familia Todirascu este cunoscuta in comuna Sinesti ca urmare a mai multor infractiuni si scandaluri in care a fost implicata

Un tanar de numai 17 ani a fost ucis ieri in satul Osoi, comuna Sinesti. Constantin Nicai a fost omorat de catre Neculai Todirascu, membru al unei familii numeroase de scandalagii. Din primele cercetari a reiesit ca tanarul a fost omorat pentru faptul ca nu si-a achitat o datorie mai veche pe care a avut-o la Todirascu. Cu o seara inainte de comiterea crimei, Todirascu, insotit de unul dintre fratii sai si de mai multe persoane, au avut un conflict cu familia tanarului Nicai. Astfel, fratii Todirascu si prietenii lor, dupa ce au baut la barul din localitate, au mers acasa la Nicai pentru a solicita suma datorata. Mai mult, se pare ca fratii Todirascu planuisera ca, pe langa suma datorata, sa-i solicite lui Constantin Nicai si o dobanda. Astfel, vecinii au declarat ca fratii Todirascu au venit in urma cu doua seri acasa la Nicai cu gandul de a-l omori in cazul in care nu-si pot recupera suma respectiva. Totusi, Todirascu si prietenii sai s-au multumit in acea noapte cu spargerea unor geamuri si cu cateva injuraturi. Modul in care s-a produs crima de ieri este cu totul grotesca, avand in vedere faptul ca Neculai Todirascu facea parte dintr-un alai de nuntasi cand a dat piept cu Nicai. Cel mai probabil, tanarul se intorcea de la postul de politie, unde depusese o plangere cu referire la incidentul produs cu o seara inainte. Astfel, Todirascu a iesit dintre nuntasi si, din dorinta de a se razbuna pe Nicai pentru faptul ca a depus plangere impotriva sa, a scos un cutit pe care-l purta asupra sa si l-a infipt in gatul tanarului. Martorii oculari sustin ca Todirascu i-a taiat gatul tanarului dintr-o singura lovitura. La o ora de la producerea crimei, Neculai Todirascu a fost retinut de Politie.

Clanul Todirascu

Familia ucigasului este cunoscuta in comuna Sinesti, ca urmare a mai multor scandaluri si a mai multor infractiuni in care au fost implicati membri ai familiei Todirascu. Astfel, din informatiile detinute in prezent, Gheorghe Todirascu, frate al autorului, tocmai fusese liberat din Penitenciar. Acesta are 35 de ani, cea mai mare parte a vietii petrecandu-si-o in spatele gratiilor. In luna iulie a anului 2002, Gheorghe Todirascu a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru ca a furat un cal si o caruta. Mai mult, acesta a lovit cu biciul doi copii care, la acea vreme, aveau 14 ani. In acest incident a fost implicat si Neculai Todirascu, autorul crimei de ieri. Cel mai probabil, Gheorghe Todirascu a beneficiat de o reducere a pedepsei pe considerente de buna purtare. Un alt incident a avut loc in luna octombrie a anului 2000, cand aproape intreaga familie Todirascu a fost batuta cu un par de catre un vecin care era in conflict cu acest clan. In luna septembrie a anului 2001, Neculai Todirascu a ajuns la spital cu o furca infipta in piept in urma unui conflict cu un vecin. Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele in care au fost implicati membri ai familiei Todirascu. Mai multi vecini au declarat ieri ca fratii Todirascu sunt autorii mai multor furturi, care nu au fost insa raportate la Politie, de frica amenintarilor.
Cezar ELISEIloading...

Adauga un comentariu