Economic Local

Clanul Stanescu, prins din nou cu evaziune fiscala

Publicat: 20 nov. 2018
1

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) a identificat inca o firma suspecta de evaziune fiscala, controlata de clanul Stanescu din Ciurea, prin administratorul Brandusa Stanescu.

Inspectorii fiscali au identificat pe societatea Agrovip Business SRL un prejudiciu de aproape 1 milion de lei, provenit din neplata impozitului pe profit si din neplata TVA. Societatea nu mai are activitate de mai multi ani, dar a inregistrat datorii de aproape 3 milioane lei. Obiectul de activitate al societatii este "comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare".

In caz de neplata, dosarul de evaziune va ajunge pe masa procurorilor. La nivelul DGRFP Iasi, adica toata regiunea, in 2017, au fost inregistrate 6.274 de inspectii fiscale. Valoarea totala a obligatiilor suplimentare a depasit pragul de 812 milioane lei.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

"Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale generale s-a efectuat în urma unei analize de risc pe baza informatiilor detinute în bazele de date ale administratiilor financiare, care au avut în vedere aspecte cum sunt: TVA negativ fara optiune de rambursare, societati care au depasit plafonul legal de 65 de mii de euro si nu au fost înregistrate ca platitoare de TVA, societati care utilizeaza forta de munca fara forme legale, societati care desfasoara tranzactii cu contribuabili inactivi, societati care înregistreaza diferente la achizitii intracomunitare, cifra de afaceri mare, debite restante fata de bugetul general consolidat, depunerea cu întarziere a declaratiilor fiscale, pierderi înregistrate în ultimii cinci ani fiscali, societati neverificate în ultimii cinci ani sau domenii de activitate ce prezinta risc", se arata intr-un raport DGRFP.

 

Comentarii
Adauga un comentariu