Medicamente

Claritromicina, suspensie uz pediatric

Publicat: 26 ian. 2012

Compozitie
Suspensie de uz pediatric. Flacoane, continând dupa reconstituire 60 si 100 ml suspensie -claritromicina 125 mg/5 ml.

Actiune terapeutica
Claritromicina este un antibiotic apartinând familiei macrolidelor. .

Indicatii
Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la claritromicina. Infectiile tractului nazofaringian (amigdalite, faringite), si ale sinusurilor paranazale.
Infectiile tractului respirator inferior: bronsite, pneumonii bacteriene sipneumonii atipice.
Infectii ale pielii: impetigo, erizipel, foliculite, furunculoze si placi septice.

Mod de administrare
Doza zilnica în mod uzual recomandata este de 15 mg/kg corp/zi, fractionata la 12 ore.

Supradozare
Daca au fost ingerate doze mari de Claritromicina, pot surveni tulburarigastro-intestinale. Pot surveni de asemenea reactii sistemice, care trebuie tratate imediat cu spalaturi gastrice si prin masuri de sustinere. Deoarece Claritromicina nu poate fi eliminata din organism prin hemodializa sau prin dializa peritoneala, este necesar sa fie luate masuri energice pentru eliminarea din tractul digestiv a drogului înca neabsorbit, aplicând în acelasi timp o terapie simptomatica adecvata.

Contraindicatii
Claritromicina este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate la macrolide. Sarcina. Alaptare. insuficienta hepatica severa.

Reactii adverse
Dupa administrarea orala a Claritromicinei, s-au raportat unele tulburari gastro-intestinale (greata, pirozis, dureri abdominale, diaree), cefalee si rash cutanat. Ca si în cazul altor antibiotice, în timpul tratamentului cu Claritromicina se pot rareori înregistra suprainfectii cu bacterii rezistente sau cu fungi, necesitând întreruperea administrarii si adoptarea unei conduite terapeutice adecvate.loading...

Adauga un comentariu