Eveniment-Social

CLASAMENT SELECT, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. NU ai fi CREZUT ca TOTUL este legat de acest DETALIU

Publicat: 10 ian. 2017
1
@ O noua performanta pentru actuala conducere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi! @ Este vorba despre un clasament select, bazat pe un aspect extrem de interesant care tine de intreaga comunitate intelectuala locala @ Multi nu ar fi crezut ca un asemenea moment va ajunge pana aici @ Omul care a militat pentru toate acestea este chiar rectorul de la Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader 
 
Increderea si investitia, materiala dar mai ales morala, acordate de actualul rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi – prof. univ Tudorel Toader, Editurii UAIC incep sa dea roade. Astfel, in urma analizei vanzarilor acestei enitati, a fost realizat un clasament al celor mai vandute titluri din 2016, atat in librarii, cat si prin comenzile on-line sau la targurile de carte.

Topul contine 30 de titluri din cele mai diverse categorii, de la istorie, memorialistica, litere, economie, pana la sociologie, drept si psihologie aplicata, aratand o distributie echilibrata a interesului cititorilor nostri pentru intreaga paleta de domenii abordate in lucrarile publicate, indiferent ca este vorba despre traduceri ale unor texte fundamentale sau de lucrari originale ale cadrelor didactice sau ale cercetatorilor romani. 

Citeste si : Astazi este inaugurat noul sediu al librariei UAIC. O lucrare fabuloasa despre Iasi, prezentata public – FOTO, LIVE VIDEO
 

In prim-planul clasamentului se prezinta urmatoarele volume: „Hotarul de nord al Moldovei (de la formare, in secolul al XIV-lea, pana la statornicirea lui pe Ceremus, Colacin si Nistru)”, de Alexandru Pinzar, „Alexandre Safran et les Juifs de Roumanie durant l’instauration du communisme. Documents inédits des archives diplomatiques américaines et britanniques, 1944-1948”, de Carol Iancu, „Liberali versus conservatori: monumente publice si memorii concurente in Romania moderna, 1866-1914”, de Liviu Bratescu, „Noul spirit al capitalismului”, de Luc Boltanski si Eve Chiapello, traducere de Aurelia Stoica, „Copilarie, familie, scoala: politici educationale si receptari sociale”, de Catalina Mihalache, „Infatuarea fatala. Erorile socialismului”, de Friedrich August von Hayek, traducere de Gabriel Mursa.

CIteste si : Eveniment academic spumos la Universitatea Cuza. Rectorul si primarul Iasului, in prim-plan – GALERIE FOTO, VIDEO

De asemenea, si titluri precum: ” America religioasa, Europa seculara? O tema si variatiuni”, de Peter Berger, Grace Davie si Effie Fokas, traducere de Miruna Andriescu, „«Negustorii greci» si arhivele lor comerciale”, de Dumitru Limona, editie adnotata, studiu introductiv si nota asupra editiei de Loredana Dascal, „O istorie internationala a Europei in secolul XX”, vol. I (1919-1945), de Lucian Leustean, „Dor de Iasi. Imagini din Iasul vechi/ Images du vieux Iasi/ Images of Old Iasi”, Jil Silberstein (editor) sau „Intemeierea Moldovei. Probleme controversate”, editia a II-a, de Stefan S. Gorovei, „Drept roman. Lectiuni”, de Valerius M. Ciuca, „Pedeapsa in Moldova intre norma si practica. Studii si documente”, de Catalina Chelcu respectiv „Spuse, traite, dorite. Amintiri”, de Ioan Holender, editie ingrijita de Gabriel Kohn, traducere de Ioana Rostos. 

Comentarii
  • Heeiii! Universitatea „Al.I.Cuza” are mai multe facultati si specializari, nu numai istorie si drept! Dati si rezultatele recunoscute international de la celelalte specializari! Asta daca nu cumva ati inceput sa faceti demersuri pentru a transforma actuala si vechea universitate in ceva gen UNIVERSITATEA DE ISTORIE, ARHEOLOGIE SI DREPT din IASI.

Adauga un comentariu