Culinar

Clătite tiramisu, un desert rapid și savuros pe care trebuie să îl încercați

Publicat: 13 iun. 2022
mai multe bucati de clatite tiramisu pe o farfurie alba
Rețeta de clătite tiramisu este foarte delicioasă și poate fi preparată cu orice ocazie

Rețeta de clătite tiramisu este aromată și bogată în cremă de mascarpone. Pișcoturile folosite pot fi scăldate în lichior Amaretto și cafea, însă dacă preferați să nu conțină alcool puteți sări peste acest pas. Desertul poate fi servit cu topping de ciocolată.

În zilele în care doriți o prăjitură rapidă și gustoasă, clătitele cu cremă de mascarpone și frișcă sunt alegerea ideală. Alături de acestea puteți bea un sirop răcoritor de căpșuni.

Clătite tiramisu cu cremă de mascarpone și frișcă, ingrediente

Clătitele tiramisu sunt un desert gustos și savuros ce pot fi preparate cu orice ocazie. Rețeta este un adaptată, iar din ingredientele sale veți obține aproximativ 15 bucăți. Aluatul se prepara din 250 grame de făină, 2 ouă, 300 mililitri de apă minerală, 20 grame de cacao, un plic de zahăr vanilat și 250 mililitri de lapte. Pentru prăjirea acestora puteți opta pentru unt sau ulei. Crema desertului va fi pregătită din 15 grame de ness, 75 grame de zahăr pudră, 400 mililitri de frișcă naturală, jumătate de kilogram de mascarpone și un plic de zahăr vanilat. Clătitele vor trebui însiropate în 250 mililitri de cafea și 20 mililitri de lichior Amaretto.

 În cazul în care nu preferați alcool în prăjituri, puteți să însiropați desertul doar în cafea. De asemenea, veți mai avea nevoie și de 12-24 pișcoturi. Prepararea compoziției se va face prin amestecarea zahărului vanilat cu cacao și 50 mililitri de lapte. Trebuie să mixați cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Într-un alt bol se vor amesteca bine ouăle spumă, apoi se adaugă făina treptat împreună cu un praf de sare și restul laptelui rece. La final, se va dilua compoziția obținută cu apă minerală până ce ajungeți la consistența dorită. Acestea for fi coapte într-o tigaie antiaderentă de 25 de centimetri.

Modul de prepararea a desertului

În timp ce așteptați ca clătitele să se răcească, va trebui să preparați crema de mascarpone. Se va amesteca ness-ul împreună cu două linguri de frișcă, până ce se va dizolva. Într-un alt bol se va pune smântâna pentru frișcă, rece, împreună cu mascarpone. Acesta din urmă trebuie să fie scurs de zer. Peste ingrediente se va adăuga ness-ul dizolvat, vanilia și zahărul pudră. Se va mixa totul până ce veți obține o cremă aerată. Când veți observa că telul de la mixer începe să lase o dâră adâncă în compoziție, înseamnă că este gata. Pentru a nu tăia crema este bine să verificați consistența acesteia din când în când. 

Aceasta poate fi gătită cu o zi înainte și poate fi lăsată peste noapte la rece. După ce este gata, se va face o cafea concentrată la filtru. Va trebui să așteptați să se răcească, apoi veți putea însiropa pișcoturile. Crema va întinsă pe fiecare clătită în parte, iar în mijlocul acesteia va fi pus un pișcot. La final, foile se vor rula și vor fi tăiate în jumătate. Desertul poate fi servit cu topping de ciocolată și frișcă.

Rețeta de clătite tiramisu este foarte delicioasă și poate fi preparată cu orice ocazie. Dacă sunteți fan a acestui desert, trebui să încercați și clătitele cu brânză și smântână la cuptor.
Adauga un comentariu