Sport

Claudiu Keseru, omul-record pentru Ludogorets, dupa hat-trick-ul cu CSKA Moscova. Si UEFA l-a premiat

Publicat: 20 sept. 2019

Claudiu Keseru tocmai a fost ales cel mai bun jucator al primei etape din grupele Europa League, dupa hat-trick-ul din meciul Ludogorets CSKA Moscova 5-1, însa atacantul român a intrat deja de mult în istoria echipei sale. În cei 4 ani la Ludgorets, "tricolorul" a devenit deja de mult timp cel mai bun marcator din istoria echipei sale, cu 112 goluri în 184 de meciuri. Ocupantul locului secund este actualul sau coleg, Marcelinho, însa brazilianul are cu 20 de goluri în urma lui Keseru.

Keseru, desemnat de UEFA cel mai bun jucator al saptamânii în Europa League

Claudiu Keseru, autorul unui hat-trick pentru Ludogorets Razgrad, în meciul câstigat cu 5-1 în fata lui CSKA Moscova, a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucator al primei etape a grupelor Europa League.
Keseru este primul în clasamentul pe puncte alcatuit de UEFA dupa meciurile din campionatul intern si cupele europene (FedEx Performance Zone), cu 3.253 puncte, urmat de luxemburghezul Danel Sinani (Dudelange), 3.096 puncte, si de canadianul Jonathan David (Gent), cu 3.066 puncte. Claudiu Keseru figureaza si în echipa saptamânii în Europa League, alcatuita strict pe baza evolutiilor din a doua competitie valorica intercluburi.

Claudiu Keseru, golgheterul all-time al lui Ludogorets

Hat-trick-ul din meciul cu CSKA Moscova a consemnat cea mai clara victorie a bulgarilor din grupele unei competitii europene, 5-1, iar aceste reusite l-au facut al doilea golgheter al lui Ludogorets în cupele europene, cu 14 goluri, la doar o singura lungime de detinatorul recordului, colegul sau, Marcelinho.
În schimb, Keseru (32 de ani) este golgheterul all-time al lui Ludogorets în campionat, cu 89 de reusite si este, în acelasi timp, cel mai bun marcator al lui Ludogorets în Cupa Bulgariei, cu 8 goluri.

În urma cu 5 ani, în septembrie 2014, Claudiu Keseru a ajuns din nou cap de afis pe site-ul UEFA. La acea vreme, atacantul evolua pentru FCSB si a reusit un hat-trick de senzatie împotriva danezilor de la Aalborg, echipa pe care ros-albastrii au spulberat-o cu 6-0. Keseru a marcat cele 3 goluri în minutele 61, 65 si 72, adica în interval de 9 minute, depasind astfel un record detinut de fostul mijlocas al lui Liverpool, Steven Gerrard, care care înscrisese un hat-trick în 14 minute împotriva lui Napoli, în noiembrie 2010.

Claudiu Keseru joaca la Ludogorets din august 2015, când s-a transferat de la Al Gharafa pentru un milion de euro. Acum, cota sa de piata este de 3,25 milioane de euro, potrivit publicatiei de specialitate Transfermarkt.loading...

Adauga un comentariu