News Flash:

Clerul se implica in promovarea sanatatii

3 Iunie 2008
970 Vizualizari | 0 Comentarii
dr Mihnea Hurmuzache
• Conducerea ASP, impreuna cu reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei vor semna un protocol cu o durata de 10 ani pentru promovarea sanatatii in randul populatiei • Medicii si preotii vor contribui la promovarea sanatatii prin punerea in practica a unor proiecte si programe comune • "Practic, acest parteneriat se va desfasura pe parcursul a 10 ani si isi propune sa reglementeze actiunile de cooperare in domeniul asistentei medicale integrata cu asistenta sociala si spirituala. Clerul are posibilitatea sa intre permanenta in contact cu populatia si prin implementarea unor proiecte si programe se va face promovarea sanatatii", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache

Medicii si preotii vor milita impreuna pentru promovarea sanatatii in randul populatiei. Reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice au inaintat o propunere catre Patriarhia Romana in vederea incheierii unui protocol pe o perioada de 10 ani, cu scopul de a incheia parteneriate privind reglementarea actiunilor de cooperare in domeniul asistentei medicale, asistentei sociale si spirituale. Pe plan local, protocolul se va incheia intre reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica si Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Reprezentantii ASP vor sa propuna introducerea in acest protocol a unui capitol, articol prin care sa fie stipulat clar ca activitatea religioasa sa nu conditioneze in nici un fel activitatea medicala. "Protocolul este la nivel de propunere si putem contribui cu idei. Eu as propune un articol in acest protocol in care activitatea de natura religioasa sa nu impieteze asupra activitatii medicale. Practic, acest parteneriat care se va desfasura pe parcursul a 10 ani isi propune sa reglementeze actiunile de cooperare in domeniul asistentei medicale integrata cu asistenta sociala si spirituala. Clerul are posibilitatea sa intre permanent in contact cu populatia si prin implementarea unor proiecte si programe se va face promovarea sanatatii. Clerul va fi implicat in mod direct in promovarea sanatatii. Noi avem deja preoti, platiti din bugetul spitalelor, care isi desfasoara activitatea in capele sau bisericile aflate in unitatile medicale", a declarat directorul ASP.

Acces blocat


Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Iasi a trimis o sesizare catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu privire la o suprafata de teren de 70 metri patrati aflata in prezent in proprietatea Bisericii 40 de Mucenici. Cu toate ca exista un act de proprietate, conducerea ASP spera sa gaseasca intelegere din partea conducerii Catedralei Mitropolitane, pentru cedarea acelei suprafete de teren care reprezinta calea de acces spre Institutul de Oncologie. "Speram sa rezolvam amiabil aceasta problema. Terenul se afla chiar in spatele casei parohiale din curtea Bisericii unde exista calea de acces spre Institutul de Oncologie. In momentul de fata, calea de acces spre Institut este blocata, dar si spre centrala termica a unitatii medicale. Initial terenul a fost al Consiliului Local, exista un act de proprietate pe care il consideram discutabil. Inca nu am primit un raspuns de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Drumul de acces spre Institut a fost blocat in urma cu o saptamana de zile. Noi vom lua legatura si cu Patriarhia pentru a ajunge la o intelegere ca sa rezolvam problema", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

acces blocat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014186 (s)