Titlurile zilei

Clienți batjocoriți la cabinetul executorului judecătoresc Beniamin Elesei! Un ieșean s-a dus să-și plătească datoria, dar a fost umilit de angajați. „De două luni aștept o simplă hârtie” – FOTO

Publicat: 26 nov. 2021
Clădirea din Iași unde funcționează cabinetul executorului judecătoresc Beniamin Elesei
Un ieșean a plecat nemulțumit din biroul executorului judecătoresc Beniamin Elesei

Un ieșean a fost călcat de executorii judecătorești, moment în care a plătit pe loc suma datorată. Când s-a dus să ceară documentul oficial care atesta plata debitului, s-a lovit de nesimțirea angajaților de la cabinetul lui Beniamin Elesei. Executorul vine cu altă variantă, spune că a trimis documentul oficial

Un tânăr din Iași a trecut printr-o experiență neplăcută în momentul în care a apelat la serviciile executorului judecătoresc Beniamin Elesei, cu sediul în clădirea Solomon’s de pe strada Sf. Lazăr. În urmă cu mai mulți ani, L.B. a apelat la o instituție financiară nebancară pentru a obține un credit de nevoi personale. A plătit ratele lunare până la un moment dat, când s-a aflat în incapacitate de plată. Creditorul a apelat la firma de recuperări Kruk România, care la rândul ei a cerut executarea datornicului. Așa s-a ajuns la executorul judecătoresc Beniamin Elisei. După ce tânărul a fost notificat, s-a deplasat la sediul executorului judecătoresc și a achitat debitul de aproape 6.000 de lei.

„Este o datorie mai veche din studenție. Am vrut să rezolv problema asta și m-am dus să achit suma integral. Am vrut să scap de această problemă, pentru că nu vreau să apar cu datorii dacă vreau să fac un credit la bancă. A fost dosarul și în instanță, am avut poprire pe conturi”, a explicat reclamantul.

Executorul judecătoresc refuză să-i elibereze dovada plății

De mai bine de două luni, ieșeanul nu a primit adeverința de la executorul judecătoresc prin care poate demonstra că a achitat debitul. A fost dus cu vorba de fiecare dată când a contactat reprezentanții executorului judecătoresc.

„Au mai mult de două luni de când am achitat banii în contul executorului și nu îmi eliberează adeverința. Dosarul nu l-a terminat, mi se spunea că executorul este plecat în București. Apoi mi-au spus că unii colegi sunt în carantină, m-au tot dus cu vorba. Apoi mi-au spus că mi-au trimis adeverința prin poștă, dar după aia spuneau că nu au mai trimis. Angajații acestui birou aveau și un limbaj agresiv. Eu acum ce fac? Nu am hârtia oficială prin care să arăt că nu mai am nicio datorie la ei. De două luni aștept o simplă hârtie”, a mai spus ieșeanul.

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul lui Traian Pricop, fost patron al firmei de pază FGM, care s-a trezit cu vila din Bucium scoasă la licitație de executorii judecătorești.

Executorul judecătoresc Beniamin Elesei: „Poate să apeleze la instanțele de judecată”

Contactat telefonic, executorul judecătoresc a venit cu altă variantă. Acesta susține că a trimis comunicarea oficială prin poștă. Mai mult, l-a invitat pe reclamant să apeleze la instanțele de judecată.

„Dacă dumnealui vrea să facă așa, doar ca să facă niște discuții, poate să le facă. Ideea e că a vrut adresa, nu a mai venit după ea și am trimis-o prin poștă. Este venită, i s-a trimis prin poștă, am sunat de mai multe ori. Poate să meargă în instanță dacă este nemulțumit pentru că nu a primit adresa. Din punctul meu de vedere, dosarul este închis. Până a venit la mine i le-am trimis prin poștă. Și în momentul în care nu știi cum să discuți cu cineva… Mie îmi apare că a ajuns în cutia poștală pe data de 23 noiembrie”, a declarat Beniamin Elesei.

Reamintim că executorii din Iași au fost implicați într-un scandal imobiliar din zona Copou.

Comentarii
  • Toți executorii judecătorești sint excroc notorii, penali de drept comun, mai ales ce i din Iași în frunte cu D A care e mama hoatelor și excrocilor,,alooooo instituțiile statului de ce nu luați masuri?

  • Executorii judecatoresti dar si cei fiscali sunt stat in stat, fac numai ce vor ei si de foarte multe ori la limita abuzurilor sau peste.
    Trebuie schimbata si actualizata legislatia foarte invechita, permisibila si extrem de avantajoasa doar lor.
    Au drepturi infinite si obligatii zero.
    Oricum nu se schimba nimic, in continuare vor jecmani oamenii.

  • Toți executorii, marea majoritate a notarilor,a avocaților, nu sunt altceva decât niște infractori de drept comun…Dar,ei sunt mai presus de orice lege… Nimeni nu se poate atinge de ei ..

  • Gabriel, Brâncoveanu, Grosul, Cititor, Un cetățean…măi analfabeților, învățați să scrieți corect și apoi exprimați-vă opinia public. Sunteți niște pinguini cu mintea-ghips

Adauga un comentariu