Local

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon a reuşit cu succes cardiostimularea unei paciente suspecte de COVID-19

Publicat: 05 apr. 2020

Medicii din clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Sf. Spirion din Iaşi au realizat cu succes cardiostimularea de urgenţă a unei paciente cu bloc atrio-ventricular. Pacienta era suspecta de infecţie cu COVID-19:

”In cursul serii de 03.04.2020, echipa din cadrul Compartimentului de Electrofiziologie condusă de Dr. Dan Tesloianu, alături de medicul rezident Cristian Habă și asistentul Marius Filipciuc au realizat cardiostimularea în urgentă a unei paciente cu bloc atrio-ventricular total, cu suspiciune înaltă de infecție cu COVID-19 (test rapid IgM pozitiv).
Procedura a decurs fără complicații. Ulterior, testarea PCR a infirmat infecția. Totul s-a desfăşurat în condițiile reglementate și adecvate situației.
În vremuri de grea încercare, uram sănătate tuturor și vom fi mereu alături de pacienții noştri!” se arată în postarea publicată pe o reţea de socializare.

În altă ordine de idei, personalul medical din linia I în lupta cu COVID-19 a trebuit să improvizeze. Pentru că nu aveau echipamentele necesare, botoşi, personalul medical şi-au echipat picioarele cu… saci menajeri.
Comentarii
  • AS VREA SA STIU CARE E STIREA SENZATIONALA ? Acum cateva zile Barliba se lauda ca are toate echipamentele neceare unui spital suport cavid19 , si acum vedem saci in picioare .In alta ordine de idei daca nu se poate face o resuscitare cardiaca intr o clinica de cardiologie a unui spital universitar atunci unde ?? Finalmente pacienta nici nu era contaminata !!!!!!!

  • Da ,adevarat si in urma cu cateva zile Barliba spunea ca in clinicile spitalului sunt mai multi medici decat pacienti ! Dragilor, faceti va datoria, sunteti bine platiti si deocamdata si odihniti ! Incetati sa mai aruncati cu praf ,poate e bine sa stiti ca stirile astea sunt citite si de cei ce cunosc situatia din acest spital !

Adauga un comentariu