Titlurile zilei

Clinică medicală în cartierul Tătărași, cu spații de cazare! Investitorul este implicat în activități de consultanță. Dealerul auto din Bucium construiește un centru comercial – FOTO

Publicat: 11 dec. 2021
Terenul de pe strada Ion Creangă, din cartierul Tătărași, municipiul Iași
Pe un teren bine poziționat în cartierul Tătărași urma să fie construită o clinică medicală

Iulian Postolache, patronul firmei de consultanță Darali Star SRL, a depus la Primăria Iași un proiect pentru construirea unei clinici medicale în cartierul Tătărași. Beneficiarul spune că nu mai ia în calcul investiția, din cauza dificultăților financiare. Totuși, proiectul va fi analizat de arhitecții din cadrul comisiei de urbanism.

Noi investiții sunt anunțate în cartierul Tătărași, din municipiul Iași. Iulian Postolache, patronul firmei de consultanță Darali Star SRL, a inițiat un proiect pentru construirea unui clinici medicale pe strada Ion Creangă, nr.138, pe o suprafață de 1.629 de metri pătrați. Recent, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Deși proiectul a fost supus avizării, Iulian Postolache ia în calcul să renunțe la proiect.

„Cred că voi renunța la proiect din cauza dificultăților financiare. Acolo voiam o clinică medicală cu apartamente deasupra. S-a întâmplat ceva și cred că nu mai pot continua. Nu vreau să vând terenul”, a precizat Iulian Postolache.

În continuare, pe gardul care împrejmuiește terenul se află un anunț de vânzare. Deși terenul se află într-o zonă de case, în vecinătate s-au aprobat proiecte cu regim mare de înălțime. Dacă primește toate avizele, investitorul poate crește valoarea terenului prin elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Acum, Iulian Postolache este unic asociat în firma Darali Star SRL, cu obiect de activitate „consultanță pentru afaceri și management”. În 2020, societatea a declarat o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei, profit de 384.171 de lei, datorii de 167.183 de lei, cu un număr de 6 angajați. Amplasamentul din zona Tătărași este evaluat la cel puțin 400.000 de euro.

Dealerul Peugeot vrea să construiască un ansamblu comercial

Totodată, pe ordinea de zi a CTATU a fost inclus și proiectul societății Servunion SRL, dealer auto Peugeot. Conform proiectului, actualul showroom de pe șoseaua Bucium, nr.17 ar urma să fie transformat într-un ansamblu comercial. Deja, Servunion SRL a închiriat un spațiu către societatea Artima SA, până în anul 2029. Servunion SRL este condusă de Cosmin Cuza (67 la sută) și Bogdan Mustață (37 la sută). În 2020, societatea a vândut de 1,9 milioane de lei și a înregistrat un profit de 1,2 milioane de lei. Datoriile au fost de 1,3 milioane de lei, iar în firmă au fost înregistrați doar 2 angajați. Cei doi asociați dețin și societatea Union Cars SRL care, din comercializarea autovehiculelor, în 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 16,6 milioane de lei, profit de 697.174 de lei, cu un număr de 20 de angajați. Reprezentanții dealerului auto nu au putut fi contactați pentru a oferi detalii despre nivelul investiției din zona Bucium. În zona Bucium urmează să construiască și afaceristul Daniel Panaite.

Clădire de birouri pentru patronul Eurotex Company

Totodată, și patronul firmei de confecții Eurotex Company vrea să continue investițiile în imobiliare. Asta, după ce a construit o clădire de birouri cu 9 etaje pe șoseaua Națională. Marius Șandru a depus un proiect la Primăria Iași, pentru edificarea unei clădiri de birouri cu un regim de înălțime de S+P+7E+Eth, terenul de 3.252 de metri pătrați fiind amplasat pe strada Luca Arbore, acolo unde afaceristul a închiriat mai multe spații de depozitare.

Imobilul va avea funcțiuni mixte: birouri și spații comerciale. Conform indicatorilor urbanistici, s-a propus un procent de ocupare a terenului de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2.5. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 94,8 milioane de lei, aproape 20 de milioane de euro, profit de 7,2 milioane de lei, datorii de 8,2 milioane de lei, cu un număr de 233 de angajați. În perioada 2014-2020, a înregistrat vânzări de aproximativ 140 de milioane de euro.
Adauga un comentariu