Actualitate

Clinici de la Spitalul Cai Ferate vor fi modernizate

Publicat: 15 mart. 2008
1

• Clinicile de Chirurgie si ORL din cadrul Spitalului Cai Ferate vor intra intr-un proces de modernizare pentru alinierea la standarde europene • Deoarece spatiul pentru desfasurarea activitatii medicale este insuficient, conducerea spitalului va consulta specialistii pentru construirea unui nou etaj

Clinicile de Chirurgie si ORL din cadrul Spitalului Cai Ferate (CF) vor intra intr-un proces de reabilitare, recompartimentare si reparatii pentru alinierea la standardele europene. Conducerea unitatii medicale va inlocui si o parte din aparatura medicala din cele doua clinici. Cel mai probabil, lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul anului. Fondurile vor fi obtinute de la Ministerul Transporturilor, dar si din fondurile proprii ale spitalului. Lucrari de reparatii si modernizare vor fi efectuate si la blocul operator unde exista patru sali de operatie pentru clinicile de Chirurgie si ORL.

„Trebuie sa facem aceste lucrari pentru a ne incadra in normele europene, dar si pentru acreditare si obtinerea certificatului de calitate ISO. Cred ca cel mai probabil, lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul anului. La clinicile de Chirurgie si ORL avem patru sali de operatie care vor fi modernizate si vom achizitiona si aparatura medicala noua”, a declarat dr. Lucian Burlea, manager la Spitalul Cai Ferate. Din cauza lipsei spatiului, conducerea unitatii medicale va face un studiu pentru a construi inca un etaj. In momentul de fata cladirea in care functioneaza spitalul este formata din parter si doua etaje. „Suntem deficitari in ceea ce priveste spatiul si de aceea ideal ar fi sa mai construim inca un etaj. Deocamdata ne vom consulta cu specialistii si apoi vom intocmi toata documentatia necesara pentru demararea acestui proiect. Actualul spatiu este insuficient pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii medicale. Adresabilitatea catre spitalul Cai ferate este mare si trebuie sa cream conditii bolnavilor, dar si personalului medical”, a precizat managerul Spitalului CF.

Adauga un comentariu