Local

Clipe de panică într-un autobuz din Iași. O bătrână a căzut ca secerată sub privirile celorlalți călători – Exclusiv, Galerie Foto

Publicat: 25 sept. 2020
Intervenție de urgență în zona Independenței din Iași
Intervenție de urgență în zona Independenței din Iași

Clipe de panică într-un autobuz din Iași. În timpul unei curse pe traseul 42, în zona Independenței o bătrână a căzut ca secerată sub privirile celorlalți cetățeni. Șoferul a oprit imediat autobuzul. La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj SMURD și unul de poliție. Femeia a fost urcată în autospeciala medicală. Acolo oamenii legii au supus-o pe femeie unui test de alcoolemie. Se pare că aceasta ar fi consumat băuturi alcoolice.

Un bărbat a leşinat pe scările rulante dintr-un centru comercial din Iaşi

Momente cumplite într-un centru comercial din Iaşi. Un bărbat a leşinat în timp ce se afla pe scările rulante dintr-un centru comercial din Iaşi. Conform informaţiilor de ultimă oră, se pare că bărbatul a leşinat în timp ce se afla pe scările rulante dintr-un centru comercial din Iaşi.

Un bărbat a leşinat pe scările rulante dintr-un centru comercial din Iaşi

Conform informaţiilor de ultimă oră, se pare că bărbatul ar fi leşinat în timp ce se afla la baza scărilor rulante. În momentul în care a leşinat, scările rulante l-ar fi tractat pe om. Momentan informaţiile nu sunt concludente, vom reveni cu detalii în momentul în care vom avea informaţii noi.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, dar şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Medicii îi acord primul ajutor bărbatului. Starea lui de sănătate este una destul de gravă.

O bătrână din Iași a ajuns la UPU cu arsuri grave pe abdomen și membrele inferioare! Prof. Dr. Diana Cimpoeșu spune că femeia este internată la Chirurgie plastică

O bătrână din Iași a ajuns la UPU cu arsuri grave pe abdomen și membrele inferioare! O femeie în vârstă de 74 de ani din Iași a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”  cu arsură accidentală în cada cu apă fierbinte. Este afectată 70% din suprafața corporală. Arsurile sunt de gradul 2-3 pe abdomen și membrele inferioare. Aceasta spune că a strigat la soț, însă el nu a auzit-o.

Conform datelor oferite de Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, pacienta S.E. este internată la Chirurgie plastică.

O bătrână cu cancer este abandonată de familie la UPU Iași! Prof. Dr. Diana Cimpoeșu spune că i-a fost descoperită o tumoră de vezică și are nevoie de îngrijiri paleative

De 4 zile, o bătrână de 85 ani este abandonată în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Femeiea locuiește pe bulevardul Socola, iar fiul acesteia refuză să o primească acasă. Nu vine să o ia și nici nu răspunde la telefon.

Din relatările Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, i-a fost descoperită o tumoră de vezică urinară și are nevoie de îngrijiri paleative. De asemenea, este nevoie de cineva care să o hrănească și să-i dea apă, însă deocamdată, de acest lucru se ocupă echipa din UPU.

Bătrâni cu cancer sunt abandonați de familie la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Medicii au cerut ajutorul Poliției pentru a solicita rudelor bolnavilor să-i ia acasă! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Spun că statul trebuie să-i îngrijească!”

Medicii unității medicale au ajuns să se roage de rudele bolnavilor pentru a fi luați acasă. Prof. dr. Diana Cimpoeșu spune că a fost nevoită să solicite ajutorul Poliției pentru a convinge copiii bătrânilor să-i îngrijească la domiciliu

Situație greu de imaginat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Bătrâni cu cancer ajunși în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) în stare gravă, abandonați de propriii copii. După ce au primit îngrijiri medicale de specialitate, bătrânii cu cancer ar trebui să fie îngrijiți la domiciliu. Medicii anunță familia să vină să-l ia pe bolnav acasă, dar rudele refuză categoric pe motiv că statul este responsabil de îngrijirea lui. Aceștia nu înțeleg că pacientul trebuie transferat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași, iar acest lucru este posibil doar prin intermediul familiei. Niciun pacient oncologic care are nevoie să fie îngrijit la IRO nu poate fi transferat dintr-un alt spital. Îngrijirea, consultul sau internarea la IRO trebuie făcute printr-o programare telefonică.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași: „Eu cred că soluții sunt, dar nu-și dau interesul să le găsească”

În ultimele 24 de ore, la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași au ajuns 4 bătrâni cu cancer pulmonar în stare gravă. Conform protocoalelor, medicii de la UPU sunt nevoiți să le ofere primul ajutor. Ulterior, familia este anunțată, iar pacienții oncologi trebuie externați din spital. Din păcate însă, copiii acestora refuză să se prezinte la spital.

„Trăim un fenomen foarte dificil. Avem pacienți cu boli cronice, pacienți cu cancer care sunt abandonați de copii în spital. Efectiv, nu vor să-i ia acasă. Cadrele medicale insistă și le explică faptul că în această unitate medicală nu i se mai pot oferi alte servicii medicale pacientului și că, având o boală cronică, trebuie îngrijit la domiciliu sau transferat la IRO Iași. Ni s-a spus de nenumărate ori că nu au condiții să-i îngrijească la domiciliu. Eu cred că soluții sunt, dar nu-și dau interesul să le găsească”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Adauga un comentariu