Titlurile zilei

Clipe dramatice! O tânără din Iași a fost obligată să facă sex cu 15 bărbați într-o cameră încuiată! A încercat să-și taie venele între partidele de amor, pentru a scăpa de umilință!

Publicat: 10 mai 2021
Un bărbat cu mâinile încătușate la spate și o femeie abuzată, plângând
Judecătorii au anulat achitările date într-o primă instanță în cazul unor indivizi acuzați că au dus tinere "la produs" în Grecia și Germania

Magistrații ieșeni au pus punct unui dosar controversat de trafic de carne vie. După ce, la prima instanță, Cristian Bulgariu și Mihaela Chelariu au fost achitați pentru trafic de persoane, la Curtea de Apel Iași, cei doi au fost condamnați cu executare. Aceștia au fost acuzați că au păcălit trei tinere să meargă în Grecia și Germania, fiind forțate să întrețină relații sexuale pe bani

Lovitură de teatru într-un dosar de trafic de persoane! După ce Tribunalul Iași a decis achitarea lui Cristian Bulgariu și a Mihaelei Chelariu sub acuzația de trafic de persoane, pe motiv că nu există probe că au comis infracțiunea, totul s-a schimbat la instanța superioară. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis condamnarea lui Cristian Bulgariu la 8 ani, 6 luni și 20 de zile de temniță, în vreme ce Mihaela Chelariu a primit o pedeapsă de 6 ani de pușcărie.
În plus, cei doi au fost obligați să achite către două dintre cele trei victime daune morale totale de 8.000 de euro. Sentința este definitivă. Anchetatorii au susținut că una dintre victime a fost închisă într-o cameră și forțată să facă sex pe bani! Tânăra a vrut să-și taie venele când a văzut că geamul era bătut în cuie și nu avea cum să fugă.

Ieșenii Cristian Bulgariu și a Mihaela Chelariu, acuzați de trafic de persoane

Procesul ieșenilor Cristian Bulgariu (46 de ani) și Mihaela Chelariu (50 de ani) a început pe 17 noiembrie 2017. Asta, după ce aceștia au fost reținuți pe 4 august 2015. Cei doi au fost acuzați de trafic de persoane. Mai exact, aceștia ar fi păcălit trei tinere să meargă la muncă în Grecia. În fapt, fetele au fost forțate să întrețină relații sexuale contra-cost cu diverși indivizi.

„Inculpații au exploatat sexual în Grecia trei victime adulte (femei), racolate din județul Iași. Astfel, o persoana vătămată în vârstă de 22 de ani a fost exploatată sexual în perioada 6 februarie – 2 aprilie 2015, prin obligarea la practicarea prostituției, în Grecia. Anterior lunii februarie 2015, inculpata i-a propus acesteia să o însoțească în Grecia, pentru a se angaja ca însoțitoare a unei persoane vârstnice. Pe fondul impasului financiar pe care îl traversa în acea perioadă, persoana vătămată și-a lăsat copiii minori, în vârstă de 9 și 10 ani, în îngrijirea martorului C.B. Pe 2 februarie 2015, folosind autocarul firmei de transport Lilian Express, inculpații au transportat-o în Grecia, localitatea Schimatari.

Acolo au fost preluați de un autoturism condus de un bărbat «Alin» (neidentificat) și au mers în satul Artaki. Inculpații au cazat-o pe persoana vătămată într-o casă. Spre seară, în camera în care persoana vătămată era cazată, a intrat inculpata, însoțită de un bărbat. Ulterior, inculpata a ieșit din cameră, încuind ușa cu cheia, cerându-i în prealabil persoanei vătămate să aibă grijă de acel bărbat. Persoana vătămată a fost astfel forțată să întrețină raporturi sexuale cu respectivul client”, au spus anchetatorii.

Obligată să facă sex cu 15 bărbați, tânăra din Iași a încercat să își taie venele

Oamenii legii au mai afirmat că, ulterior, victima i-a reproșat Mihaelei Chelariu cele petrecute și a avut, pe acest fond, o tentativă de suicid, încercând să-și taie venele, dar a fost salvată de Cristian Bulgariu.

„În acea seară, persoana vătămată a fost încuiată în cameră de cei doi inculpați, care i-au luat și buletinul din geantă. Inculpații îi permiteau victimei să părăsească camera doar pentru a merge la toaletă ori la masă. Aceasta a încercat la un moment dat să fugă pe geam, însă a constatat că acesta era bătut în cuie. Începând din acea zi, persoana vătămată a fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu clienții aduși de inculpați, având 5 – 6 clienți pe zi la început, iar, în următoarele zile, numărul a ajuns și la 15 clienți pe zi. Tarifele percepute de inculpați erau de 30 de euro pentru raport sexual normal sau 50 de euro pentru raport sexual oral și anal”, au mai spus procurorii ieșeni.

O altă tânără din Iași, dusă „la produs” în Grecia

După aproximativ două săptămâni, Mihaela Chelariu și Cristian Bulgariu au adus în locuință o altă tânără.

„Clienții aduși de inculpații B_ B și A_ A examinau victimele când intrau în cameră și alegeau fata cu care doreau să întrețină raporturi sexuale. Deși persoana vătămată le-a cerut inculpaților să o lase să plece, aceștia au refuzat. Ulterior, inculpații le-au transportat pe victime și la locuințele unor clienți pentru a întreține raporturi sexuale cu aceștia, ocazie cu care o victimă l-a cunoscut pe un client grec pe nume «Saki» (neidentificat), care a sfătuit-o să fugă, oferindu-se să o ajute cu bani pentru a reveni în România.

Persoana vătămată a fost exploatată sexual de inculpați până pe 2 aprilie 2015, când, profitând de absența inculpaților, a spart geamul din camera în care era încuiată împreună cu cealaltă tânără și au fugit acasă la «Saki», unde acesta le-a găzduit o perioadă. Pe 17 aprilie 2015, una dintre tinere s-a întors în România, fiind ajutată cu bani de grecul «Saki»”, au subliniat oamenii legii.

Tânăra le-a povestit anchetatorilor că, mai apoi, a fost contactată telefonic de Cristian Bulgariu și Mihaela Chelariu, care au insistat să se întâlnească și să vorbească cu ea, pentru a o convinge să revină în Grecia și să continue să se prostitueze în folosul lor. La rândul ei, cealaltă victimă și-a sunat fratele care lucra în Italia și l-a chemat să o ducă în România.

Ieșeancă, amăgită cu un post de chelneriță într-un restaurant din Germania

O a treia victimă a fost beneficiară a serviciilor unui centru de plasament din Iași. Aceasta i-a cunoscut pe Cristian Bulgariu și pe Mihaela Chelariu la vârsta de 18 ani, prin intermediul unui amic. Tânăra a fost invitată de cei doi în locuința lor din Iași, unde s-au oferit să aibă grijă de ea și au găzduit-o timp de o lună. În această perioadă inculpații i-au propus victimei să o ducă la muncă în Germania, chelneriță într-un bar.

„Întrucât persoana vătămată nu avea nicio sursă de venit, ea a acceptat propunerea inculpaților. Pe 31 decembrie 2013, inculpații au transportat-o în Germania – localitatea Leverkusen –, cu un autocar al firmei Romfour. Au fost așteptați de un bărbat de circa 35-36 de ani, care le-a achitat călătoria la destinație și i-a transportat cu autoturismul în localitatea Pulheim, unde inculpații s-au cazat la un hotel împreună cu victima, în aceeași cameră, pentru a o putea supraveghea. Acolo, inculpații au profitat din nou de naivitatea victimei și i-au luat cartea de identitate sub pretextul că urmau să-i facă pașaport german.

A doua zi, inculpații au plecat la furat în localitate, iar persoana vătămată a rămas în camera de hotel, unde mai târziu a venit un bărbat trimis de inculpați și a transportat-o pe victimă pentru a se întâlni cu un client german, în vederea întreținerii de raporturi sexuale, dar clientul a refuzat după ce a văzut-o pe victimă. Au revenit la hotel, unde s-au urcat în autoturismul condus de bărbatul necunoscut, după care inculpații au transportat-o pe victimă în localitatea Dusseldorf, la un bordel. Inculpata a discutat în limba germană cu patronul bordelului, căruia i-a înmânat și cartea de identitate a victimei. Inculpații au lăsat-o pe persoana vătămată la acel bordel, oferindu-i piese de lenjerie intimă, 3 pachete de prezervative și un telefon mobil pentru a-i contacta la terminarea programului”, au susținut anchetatorii.

Șase clienți într-o seară!

Oamenii legii au stabilit că patronul bordelului a condus-o pe tânăra din Iași într-o cameră, unde i-a explicat că vor veni clienți care o vor alege și va trebui să întrețină raporturi sexuale normale și orale cu ei.

„În acea seară, persoana vătămată a întreținut raporturi sexuale cu 6 clienți și a câștigat suma de 300 de euro. La terminarea programului, victima i-a plătit suma de 100 de euro patronului. La ora 6:00 dimineața au venit inculpații, care i-au luat cei 200 de euro rămași și au transportat-o la hotel în Pulheim, unde au încuiat-o în cameră. După-amiază, cei doi inculpați au transportat-o din nou la același bordel din Dusseldorf, unde a fost obligată de inculpați să practice prostituția timp de două săptămâni, din 3 ianuarie, până pe 17 ianuarie 2014. Deși persoana vătămată i-a repetat inculpatei că nu voia să se prostitueze, inculpata o amenința frecvent că o va bate și că nu avea cum să scape de ei”, au subliniat procurorii ieșeni.

În cele din urmă, prin intermediul unui client, tânăra a scăpat din ghearele traficanților, fiind preluată de polițiști și internată într-un centru de ajutorare din localitatea Bohn Banhoff. Reprezentanții centrului i-au achitat victimei biletul de întoarcere în țară. În fața magistraților, ieșenii Cristian Bulgariu și Mihaela Chelariu au refuzat să dea declarații.

Comentarii
Adauga un comentariu