Cinema

Clisee enervante la filmele romatice

Publicat: 11 mai 2010

Filmele romantice sunt asemenea melodiilor evergreen: ele nu se vor demoda niciodata.
In ciuda faptului ca sursele de inspiratie pentru filmele romantice sunt inepuizabile, de zeci de ani ele respecta acelasi tipar.

Asadar, nu ne este greu sa depistam cliseele utilizate de regizorii hollywoodieni in incercarea de a crea povesti de dragoste originale.

1. Contrastele se atrag

Din idilele de pe marile ecrane nu lipsesc niciodata conflictele legate de diferentele sociale, rasiale sau intelectuale dintre parteneri. Fara indoiala ca va este cunoscuta povestea fetei tocilare care in cele din urma reuseste sa devina iubita celui mai popular baiat din liceu (‘A Walk to Remember’) sau a tipului de culoare care se indragosteste de prietena alba a altui barbat, in ciuda controverselor care ameninta povestea lor de dragoste (‘O’).

2. Ciocnirile accidentale, primele semnale ale dragostei

Va amintiti scenele in care unul dintre personaje isi intalneste jumatate in urma unui accident stupid (‘Serendipity’)? De obicei, unul dintre ei varsa cafea sau suc pe hainele celuilalt si de acolo incepe o conversatie care creeaza teren fabvorabil relatiei.

3. Secrete distructive

Nicio poveste de dragoste parca nu e completa fara micile picanterii care anima trecutul unuia dintre parteneri (‘Original Sin’). Despartirile temporare devin, astfel, inevitabile pentru ca fiecare sa aiba timp sa isi dea seama ca isi poate accepta iubitul sau iubita cu tot cu bagajul sau de defecte.

4. Amenintarea fostului / fostei

Este inevitabil ca fostul partener al unuia dintre personaje sa nu isi faca aparitia in viata acestuia, pentru a incerca sa ii recastige dragostea sau pur si simplu pentru a se razbuna. Implicarea fostului / fostei reprezinta unul dintre testele supreme care dezvaluie in ce masura un cuplu este suficient de solid (‘My Best Friend’s Wedding’).

5. Muzica dragostei

Pentru fiecare moment-cheie din viata unui cuplu de pe marile ecrane exista melodia potrivita. Mai mult sau mai putin ritmate, cantecele care insotesc pasii personajelor pe drumul anevoios al dragostei joaca un rol cu mult mai important decat am putea crede (’10 things i hate about you’).

sursa: apropo.roloading...

Adauga un comentariu