Local

Clocoteşte Iaşul! Acţiune-fulger a „mascaţilor”: suspecţii au fost puşi pe burtă de poliţişti! Doi tineri, arestaţi pentru trafic de droguri! (Exclusiv)

Publicat: 02 dec. 2020
Polițiștii au năvălit peste suspecţii de trafic de droguri
Descinderi la Iași

Doi ieşeni au ajuns după gratii, pentru acuzaţia de trafic de droguri. Cei doi suspecţi, Andrei Alexandru Pîrlog şi Alexandru Mertic au fost puşi pe burtă, după o acţiune-fulger a „mascaţilor”. Oamenii legii au descoperit substanţe interzise la percheziţiile efectuate

Clocoteşte Iaşul după o acţiune-fulger a „mascaţilor”! Suspecţii au fost puşi pe burtă de către poliţişti! Astfel, miercuri, 2 decembrie 2020, doi ieşeni au ajuns după gratii din cauza unor substanţe interzise descoperite asupra lor!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea de arestare făcută de anchetatori. „Instanţa admite propunerea formulată de DIICOT Iaşi. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Andrei Alexandru Pîrlog, cercetat pentru introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, şi Alexandru Mertic, cercetat pentru trafic de droguri de risc, pentru o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pentru fiecare dintre inculpaţi”, au declarat miercuri reprezentanţii Tribunalului Iaşi.

Andrei Alexandru Pîrlog şi Alexandru Mertic, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc

Andrei Alexandru Pîrlog şi Alexandru Mertic au intrat în vizorul procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi în urmă cu câteva zile. Potrivit unei informaţii primite de anchetatori, în Iaşi urma să ajungă un transport de substanţe interzise. Astfel, oamenii legii au aşteptat şi, când a venit momentul, i-au luat ca din oală pe cei doi tineri. După ce, la percheziţii, au descoperit substanţele interzise asupra lor, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) i-au săltat pe Andrei Alexandru Pîrlog şi Alexandru Mertic.

Duşi la audieri, apoi băgaţi după gratii

Aşadar, cei doi tineri, Andrei Alexandru Pîrlog şi Alexandru Mertic au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Iaşi. În urma audierilor, care au durat câteva ore, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În timp ce primul este cercetat pentru pentru introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, Alexandru Mertic este acuzat doar de trafic de droguri de risc.

Conform anchetatorilor, cei doi intenţionau să comercializeze drogurile pe „piaţa neagră” din Iaşi. După ce, marţi, 1 decembrie 2020, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, miercuri, ei au fost duşi în faţa instanţei. Anchetatorii DIICOT Iaşi au propus arestarea acestora pentru 30 de zile. Tribunalul Iaşi a admis propunerea. Totuşi, decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi să stabilească ce se va întâmpla cu cei doi tineri puşi pe burtă de către „mascaţi” după o acţiune-fulger.

Tot mai multe cazuri de trafic de droguri

În ultimul an, tot mai multe cazuri de trafic de droguri au fost descoperite de anchetatorii ieşeni. Astfel, la finele lunii septembrie 2020 au avut loc descinderi în forţă la Iaşi. Ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziţii în mai multe locuri din judeţ.

Operaţiunea de amploare a fost efectuată de poliţiştii de la BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Iaşi. Astfel, Poliția Română a anunţat că a efectuat 74 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale. Perchezițiile au fost efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înșelăciune.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate au fost duse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, au arătat atunci anchetatorii.

Comentarii
  • Potrivit unora s a cam terminat de mult cu filmele cu Pablito aveti Netflix si credeti ca va faceti averi peste noapte.
    Trezireaaa in 1950 serv secrete stiau cum fac dragoste oamenii voi in 2020 credeti ca veti putea vinde la nesfarsit si sa faceti combinatii eronate…

  • Doi chiori cu paie. Nu va mai dati în filme. Luatii pe ăia cu kilele de cox care aduc și vând și după aia fac case la Lunca Cetatuii si Hlincea. Luati imobiliarii moldoveni care trec mașinile furate în Basarabia si banii din ele le baga în blocuri noi la Sorogari. Luati italienii care spala bani pe imobiliare , apartamente cumpărate si fac blocuri noi .

  • Nu va e rușine, ziariști făcuți la Spiru Haret? Clocotește Iașiul!!! Nu a clocotit în războaie, la cutremure, la lovituri de stat și clocotește pentru 2 parliti. De ce nu este semnat articolul? Meritați cel puțin o suspendare de o lună de zile a apariției ziarului.

  • E plin de traficanti de droguri în Iași. Petrecerile Dubla sunt tixite cu droguri! Coca si ecstasy. Restaurantele le ati inchis, da Petrecerile astea de drogati nu. Cum vine asta? Astea sunt recomandările PNL și IOHANUS?!

Adauga un comentariu