Medicamente

Clorchinaldol, comprimate filmate

Publicat: 10 feb. 2012

Compozitie
Comprimate continand clorchinaldol 10 mg, 100 mg. 

Actiune terapeutica
Clorchinaldolul apartine grupei hidroxichinolinelor halogenate, cu proprietat iantibacteriene mai ales fata de germeniigram pozitivi (stafilococi, streptococi), trichomonas, giardia, fungi. Produsul se caracterizeaza printr-o buna toleranta. Chiar la administrarea indelungata, nu se produc fenomene de iritare locala sau generala sau sensibilizare. Spre deosebire de antibiotice, Clorchinaldolul nu distruge flora intestinal asaprofita si nu creeaza rezistenta. Efectul bactericid al Clorchinaldolului nu este inactivat de puroi si de substante organice. 

Indicatii
Disbacterioze intestinale, enterocolite recidivante sau trenante, dispepsii, tulburari intestinale consecutive folosiriiantibioticelor, schimbarii alimentatiei sau climei; pemfigusul nou-nascutului si alte piodermite ale varstei copilariei, plagi de decubit, abcese infectate, micoze ale pielii.

Mod de administrare
Oral-Adulti: curativ, 1-2 comprimate filmate (100-200 mg) de 3 ori pe zi;profilactic, 1 comprimat filmat (100 mg) de 3 ori pe zi. Copii: 10 mg/kg corp/zi. Comprimatele filmate se inghit nemestecate, de preferinta dupa mesele principale. 
Atentie la supradozare! In cazurile acute tratamentul se administreaza cel mult o saptamana, in cele cronice cel mult o luna. In cazul asocierii cu alte preparate halochinice (mexaform, mexase, intestopan), nu se vor depasi (sunat) 750 mg/zi la adult si 400 mg/zi la copii scolari; aceste preparate nu se administreaza in cure succesive, daca durata totala a tratamentului depaseste o luna.

Contraindicatii
alergie la halochine, insuficienta renala sau hepatica severa, insuficienta cardiaca grava, sarcina in primul trimestru. 

Reactii adverse
Rareori greata, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, ameteli, eruptii cutanate alergice; foarte rar nevrita periferica, nevrita optica, mielopatie.loading...

Adauga un comentariu