Cancan

Clotilde Armand, dramă teribilă. În urmă cu mai mulți ani, în exact această perioadă, își îngropa cel de-al doilea copil

Publicat: 04 oct. 2020

În urmă cu mai mulţi ani, Clotilde Armand, a trecut printr-o dramă teribilă. Primărița sectorului 1 după ultimele alegeri locale, a pierdut doi copii, situații dramatice peste care cu greu poți trece. Clotilde Armand s-a căsătorit cu Sergiu Moroianu în 1997.

Cuplul are împreună patru copii. În urmă cu mai mulți ani, familia a trecut printr-o dramă cruntă.

„Când s-a născut Ondine, am înțeles că toți bebelușii mei vor semăna între ei. Numai prin felul în care îi înfășam ca bebeluși îi vom recunoaște mai târziu în poze. Când a venit vara, am plecat la părinții mei să o botezăm pe Ondine. Eram toți fericiți, am mâncat drajeurile tradiționale, cum este obiceiul la botezuri în Franța.

O săptămână mai târziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au făcut o autopsie completă și concluzia a fost că a murit de sindromul morții subite a sugarului. A fost primul nostru șoc puternic din viață. Nici nu știam că se poate întâmpla acest lucru”, a scris Clotilde Armand în cartea autobiografică „Am ales România”.

Clotilde Armand, despre drama trăită

Clotilde Armand a mai trecut, din păcate, printr-o altă dramă. A mai pierdut un copil! „Preadolescența era greu de gestionat pentru noi, părinții, dorința Clarei de libertate. Voia să aibă opiniile ei și să se ducă liberă oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librărie, în care găseai și cărți, și hârtie colorată, și creioane… Clara își petrecea mult timp acolo să-și aleagă lecturile… A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea.

Avea o motocicletă Mitsubishi, cea mai puternică de pe piața, așa mi-a spus poliţistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia să o facă în fiecare zi. Motociclistul se grăbea spre avocatul lui pentru procesul de divorț. Avea 32 de ani și doi copii. A vrut s-o evite pe Clara când a văzut-o în fața lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau să știe acest lucru. A încercat. Prea târziu. Prea repede. 100 de kilometri pe oră, la atât i-a fost estimată viteza. Au murit amândoi în fața tuturor elevilor și studenților care se găseau în jur. La doi pași de casă„, a mai scris Clotilde Armand în cartea autobiografică.

De ce refuza să răspundă când este întrebata câţi copii are

După drama trăită, Clotilde Armand refuza să răspundă când este întrebată câți copii are.

„Fac tot posibilul să evit să răspund. Știu cum să schimb discuția pentru ca interlocutorul meu să uite întrebarea lui. Din păcate, sunt oameni care revin la întrebare și nu înțeleg că nu vreau să răspund… Devenind o persoană publică, am fost obligată să am un răspuns la această întrebare simplă, dar care este atât de complicată pentru mine. Jurnaliștii nu înțeleg de ce refuz subtil ori ezit să răspund la această întrebare. Când nu am de ales, dau un răspuns care nu-mi face plăcere… Nu mai vreau să mint, să nu spun adevărul, adică să le trec sub tăcere pe Ondine și pe Clara, care sunt fetițele mele și la care țin cum țin la toți copiii mei. Știu că nu mai sunt în momentul acesta, dar cine ar spune că nu are tată, chiar dacă tatăl lui a murit?„, a mai scris Clotilde Armând în respectiva carte.

Adauga un comentariu