National

Clotilde Armand, scrisoare deschisa catre Klaus Iohannis. „PNL si PSD sa-si ceara scuze pentru CRIMELE MINERIADELOR”

Publicat: 14 iun. 2016
1

Candidata USB la Primaria Sectorului 1, CLOTILDE ARMAND, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care ii cere sa isi asume rolul de presedinte in ceea ce priveste „reconcilierea nationala” si sa ceara partidelor PNL si PSD „sa-si ceara scuze sincere fata de poporul roman pentru crimele mineriadelor”.

Scrisoarea publicata de Clotilde Armand pe Facebook:

„Scrisoare deschisa catre domnul presedinte Johannis

Sunteti presedintele tuturor romanilor. Stiti ca noi toti ca societatea romaneasca de astazi este profund dezbinata: clasa politica derivata din fostul FSN care tine la privilegiile si la imunitatea ei versus restul poporului; romanii mai modesti care din teama sau inocenta, prin manipulare sau din resemnare accepta aceasta clasa politica versus romanii care opun rezistenta, fie ea activa sau retinuta, dar puternica. Niste fapte istorice au creat aceste dezbinari. Vorbesc aici de mineriada de acum exact 26 de ani.

Citeste si Frantuzoaica lui Nicusor Dan, implicata in mai multe contracte cu statul in Romania

O reconciliere nationala nu va fi posibila atat timp cat crimele la originea diviziunilor nu sunt recunoscute, si daca nu se cere sincer iertare. Va scriu ca o persoana profund empatica cu Romania, dar nu subiectiva sau frustrata. Vin din exterior, nu am trait evenimentele, cred ca pot privi fenomenul mineriadei rational si obiectiv.

Citeste si Radu Herjeu: Cum era sa imi iau teapa cu Clotilde Armand

Procesul pentru reconcilierea nationala este un proces bine cunoscut, prin care au trecut multe alte tari si care nu poate fi evitat, la nivel individual ca si national. Este rolul presedintelui sa faca posibil acest proces. Daca nu-l faceti acum, se va face mai tarziu, dar vom pierde niste ani pretiosi pentru fiecare roman. Cu cat asteptati, cu atat romanii isi pierd increderea in natiunea lor, in ei insisi, in adevar.

Citeste si Clotilde Armand, marturisire de ultima ora despre contractul cu Bechtel

Va rog domnule presedinte sa va asumati acest rol de Presedinte in chestiunea aceasta fundamentala care mi se pare cea mai importanta la ora actuala pentru Romania: reconcilierea nationala.

Va rog sa cereti public, astazi, la 26 de ani dupa mineriada din 14 iunie 1990, ca partidele PNL si PSD, continuatoarele FSN, sa-si ceara scuze sincere fata de poporul roman pentru crimele mineriadelor, sa ii scoata din viata publica pe Ion Iliescu si Petre Roman, si sa dea asigurari solemne ca astfel de crime nu vor mai fi posibile.

Clotilde Armand”.

Adauga un comentariu