Sanatate

Clotrimazol picături pentru ureche. Tratamentul care te scapă de infecțiile fungice

Publicat: 26 iul. 2022
o femeie la control ORL
Clotrimazolul sub formă de picături are acțiune multiplă.

Clotrimazolul nu se găsește doar sub formă de cremă sau ovule, ci poate fi achiziționat și sub formă de picături. Această soluție este ideală pentru ureche, dacă este afectată de infecții fungice. Iată cum se folosește și cât este de eficientă.

Clotrimazolul este un antifungic, care face parte din clasa azolilor și care este folosit în tratamentul infecțiilor fungice. Cele mai întâlnite sunt candidozele vaginale, superficiale și cutanate, pitiriazis versicolor și dermatomicozele, însă putem vorbi și despre infecții fungice ale urechii externe (otite externe) și ale urechii medii (otomicoze).

Clotrimazolul sub formă de picături are acțiune multiplă. Soluția penetrează straturile afectate ale pielii și atacă fungii, eliminându-i și inhibând creșterea acestora. Este recomandat atât adulților, cât și adolescenților sau copiilor peste cinci ani.

tratament cu picături pentru ureche
Clotrimazolul este un antifungic, care face parte din clasa azolilor și care este folosit în tratamentul infecțiilor fungice.

Clotrimazol picături pentru ureche bolnavă. Cum se folosește?

Soluția care te scapă de infecțiile fungice ale urechii conține clotrimazol (de regulă, 10 miligrame), alcool etilic și polietilenglicol 400. Aceasta se folosește conform indicațiilor medicului sau farmacistului.

Un tratament cu clotrimazol poate dura între una și patru săptămâni, în funcție de localizarea afecțiunii sau de vechimea acesteia. Astfel că, poate dura de la una la trei săptămâni pentru pitiriazis versicolor, două săptămâni pentru micoze interdigitale, trei sau patru săptămâni pentru alte dermatomicoze.

În cazul în care vorbim despre o micoză a conductului auditiv, se îmbibă un tampon de vată în soluție și se plasează în conduct, fără a se apăsa prea tare, cu condiția ca timpanul să fie intact. Dacă ne referim la micozele dintre degete, este recomandată pudrarea ciorapilor, pentru a nu favoriza reinfectarea.

Dacă simptomele nu se ameliorează după patru săptămâni de tratament, este indicată consultarea unui medic şi repetarea examenului microbiologic, pentru a confirma diagnosticul şi a institui terapia corespunzătoare.

o femeie cu durere de ureche
Soluția care te scapă de infecțiile fungice ale urechii conține clotrimazol (de regulă, 10 miligrame), alcool etilic și polietilenglicol 400.

Contraindicații și precauții în privința tratamentului cu clotrimazol

Tratamentul cu clotrimazol nu este indicat persoanelor alergice la această substanță sau la oricare dintre componentele acestui medicament. Mai mult, clotrimazol picături nu este recomandat copiilor cu vârsta sub cinci ani.

Tratamentul trebuie întrerupt numaidecât, dacă ați sesizat fenomene de iritație la locul aplicării sau alte reacții alergice.

De asemenea, dacă sunteți în primul trimestru de sarcină, utilizați cu prudență acest medicament. La fel trebuie să procedați și dacă alăptați, chiar dacă nu se cunoaște dacă clotrimazolul aplicat local se excretă în laptele matern.

În trimestrele II și III de sarcină, clotrimazolul se va folosi doar dacă este absolut necesar și doar după evaluarea atentă de către medic a raportului risc potențial fetal/beneficiu terapeutic matern.

În privința conducerii vehiculelor și folosirii utilajelor, clotrimazol soluție cutanată nu are nicio influență.

Atenție! Înainte de a utiliza acest medicament, citiți cu atenție prospectul. Acesta conține informații prețioase pentru dumneavoastră. Mai mult, nu uitați să folosiți clotrimazol picături pentru ureche exact așa cum v-a explicat medicul sau farmacistul.

o femeie la medicul ORL-ist
Tratamentul cu clotrimazol nu este indicat persoanelor alergice la această substanță sau la oricare dintre componentele acestui medicament.Adauga un comentariu