Local

Clubul de fotbal Politehnica Iași nu primește fondurile necesare! Consilierii PSD și USR s-au opus proiectului – LIVE VIDEO

Publicat: 07 apr. 2021
Imagine din pratica Politehnica Iași - Dinamo București, joc disputat în data de 20.03.2021, pe stadionul
Clubul de fotbal Politehnica Iași va beneficia de un nou sprijin de la Consiliul Local, aleșii orașului urmând a aproba virarea a 80 de mii de euro către echipă în contextul unor măsuri împotriva COVID-19

Clubul de fotbal Politehnica Iași va beneficia de noi fonduri de la Primărie în perioada următoare. Consilierii locali vor aviza un proiect de hotărâre legat de alocarea a 80 de mii de euro pentru echipa din Liga I de fotbal. Banii sunt destinați cu titlul de sprijin pentru depășirea efectelor pandemiei COVID-19

Un nou set de fonduri pentru sprijinirea clubului de fotbal fanion al municipiului Iași. Echipa antrenată de italianul Nicolo Napoli va beneficia de sprijinul municipalității. Miercuri, 7 aprilie 2021, cu începere de la ora 10:00, prin aplicația de videoconferințe, va avea loc o nouă ședință extraordinară de Consiliu Local. În cadrul ședinței vor fi discutate două proiecte de hotărâre legate de sistemul sportiv din municipiul Iași. Un proiect vizează sprijinirea financiară în contextul depășirii problemelor cauzate de COVID-19 Asociației Clubului Sportiv Politehnica Iași. Un alt proiect vizează sprijinirea sportivului Vlăduț Simionescu în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia.

UPDATE: Consilierii PSD și USR s-au opus votului referitor la alocare a 80.000 de euro echipei de fotbal din Copou. Din aceste considerente, fotbaliștii nu vor primi cei 80.000 de euro care ar fi urmat a fi distribuiți.

UPDATE: Începe ședința de Consiliu Local Iași

Sprijin pentru clubul de fotbal Politehnica Iași

Legea 55/2020 cuprinde o prevedere prin care astfel de entități sportive pot fi sprijinite pentru a depăși criza provocată de pandemia COVID-19. Este și cazul clubului de fotbal Politehnica Iași. Proiectul de hotărâre ce va fi analizat de plenul CL Iași arată exact și contextul în care clubul poate să fie finanțat.

„Municipiul Iași este implicat în fiecare an în susținerea activităților cluburilor sportive care promovează Iașul la nivel local, regional, național și internațional. La fel ca și în alte domenii, sportul de performanță a fost afectat de pandemia COVID-19. Competițiile au fost întrerupte ori s-au desfășurat fără spectatori. Așa a fost și cazul fotbalului de primă ligă, ceea ce a afectat implicit drepturile de natură financiară a cluburilor provenite din ticketing, abonamente, contracte în derulare”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași.

Alt sprijin pentru clubul de fotbal Politehnica Iași

Municipalitatea va aloca 80 de mii de euro (390 de mii de lei) pentru ca echipa să-și poată reveni financiar. Cu acești bani, clubul își poate achita din datorii și plăti o serie de salarii restante adunate în ultima perioadă. Nu este pentru prima oară când echipa de fotbal se confruntă cu dificultăți financiare cauzate de pandemia COVID-19. Clubul de fotbal Politehnica Iași a mai primit în vara lui 2020 circa 350 de mii de euro de la Consiliul Local. Cu toate acestea, rezultatele echipei sunt departe de așteptări, clubul fiind pe ultimul loc în Liga I la fotbal.

Scandal mocnit la Politehnica Iași de luni întregi

Rezultatele din ultima perioadă au atras nenumărate nemulțumiri din partea oficialilor echipei și chiar a suporterilor. Scandalurile interne de la echipă au făcut ca Politehnica Iași să se afunde tot mai mult în clasament. Abia în urmă cu câteva săptămâni, clubul de fotbal Politehnica Iași a obținut o victorie după mai multe etape de secetă. Echipa și-a schimbat până și antrenorul, pe banca tehnică venind italianul Nicolo Napoli. Politehnica va începe sezonul din play-out pe ultimul loc al Ligii I.

Comentarii
  • la Filarmonica n-ati da 80 de mii €.corul si orchestra nu au mai avut un concert serios din 2019. pandemia i-a tinut pe toti acasa. vad ca in Romania unii stau acasa si 3/4 lucreaza. de parca legea nu-i facuta pentru toti. ori intra toti in lockdown ori ii chemati pe toti la munca. vi se pare normal ca unii sa stea acasa si sa nu primeasca leafa si altii sa lucreze bine mersi? de ce lume artistica si HoReCa sa aiba de suferit? da-ti la panaramele astea care ii bat toate comunele de prin campionat, care strang o victorie la 10 meciuri. la ce sa dai dai 80.000 de € cand la anul vor juca de la 11 dimineata.

  • Se cheltuiesc sume enorme din bugetul local pt asa-zisa sustinere a fotbalulu iesean.Edilii gresesc enorm, fotbalul iesean demult trebuia privatizat si acum aveam un fotbal de calitate ,putea bietul contribuabil sa vada si el un adevarat spectacol sportiv.Dar Consliul local si-a permis sa aduca fel de fel de antrenori de rahat,pe care i-a platit cu bani multi din buget ,dar rezultatele au fost un dezastru.Cine va investi in fotbalulu iesean va avea de cistigat,Iasul are potential,vor avea de cistigat si iesenii,dar un posibil investitor nu trebuie gonit cum s-a mai intimplat.Banii cheltuiti aiurea cu niste pseudoantrenori.s-ar putea investi pt comunitate.doar sa se vrea.

  • Kikirica se crede mare patron de echipa daca da din banii iesenilor pentru alergatorii astia dupa minge din Copou. Cel mai mare pitic din lume negociaza salarii, concedieri si angajari de antrenori, jucatori etc.

  • Era bine daca se stipula o singura conditie: Sa fie si iesenii de acord ca din banii lor din taxe si impozite locale platite catre bugetul primariei (bugetul local) sa fie platita aceasta echipa de fotbal, conform performantelor pe care le au la ora aceasta.
    Voi ce parere aveti ?

  • La muncă! Rezultate? Nimic. Cu 80.000 de euro se pot face multe pentru oraș. Pentru toți locuitorii, nu pentru cei care-și bagă piciorul în renumele orașului.

Adauga un comentariu