Prima pagină » Turism » Info Turism » Cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai. Gradul de ocupare, limitat la 70% în unitățile de cazare
Cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai. Gradul de ocupare, limitat la 70% în unitățile de cazare

Cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai. Gradul de ocupare, limitat la 70% în unitățile de cazare

12 apr. 2021, 12:51,
BZI.ro, în Turism

Veste proastă pentru cei care au în plan să meargă la malul Marii Negre în minivacanța de 1 Mai. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cluburile de pe litoral rămân închise în noaptea de Înviere, sărbătoare care pică în acest an exact în weekend-ul de 1 Mai. Mai mult decât atât, acesta a anunțat că gradul de ocupare în unitățile de cazare va fi limitat la 70% din capacitate.

Totuși, în funcţie de evoluţia epidemiei însă, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii.

Cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne anunță că Guvernul nu va permite deschiderea cluburilor de pe litoral, de 1 Mai. În funcţie de evoluţia epidemiei însă, Executivul ar putea ridica gradual unele restricţii. Acesta mai spune că unitățile de primire turistică vor putea funcționa doar la 70% din capacitatea de cazare.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim că pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi că într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Potrivit acestuia, turiştii pot veni pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar că unităţile de cazare trebuie să fie ocupate până la maximum 70% din capacitatea lor.

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a explicat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a mai explicat că este posibil să se permită turiştilor să nu poarte mască pe plajă, însă acest lucru trebuie discutat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”, a afirmat Bode.

Puține investiții în hotelurile de la malul mării

În condițiile în care și în perioada următoare turiștii nu vor scăpa de restricții la malul mării, o altă veste proastă vine de această dată din partea unităților de cazare. Se pare că la vară, turiștii vor găsi hotelurile de pe litoral exact așa cum le-au lăsat anul trecut. Toate astea din cauză că în iarnă nu au fost făcute investiții în modernizare.

Profitul din 2020 nu a fost mare, iar ajutorul promis de stat încă se lăsă aşteptat. Singura parte bună este că preţurile nu vor creşte, iar ofertele de 1 mai sunt chiar tentante.

Proprietarul unui hotel din Mamaia spune nu a avut un profit care să-i permită să facă noi investiţii.

“Ne-am fi dorit să renovăm una din aripile hotelului, ne-am fi dorit de asemenea să amplasăm două lifturi proprietăţii. Proprietatea noastră, deşi are trei etaje, nu are lift şi ne-am propus acest proiect gândit în anii precedenţi, însă în momentul de faţă, din păcate, suntem blocaţi cu aceste investiţii”, spune Iulian Tenie, un manager de hotel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *