Actualitate

CNAIR taie in carne vie, inca un constructor a fost sanctionat

Publicat: 25 mai 2019
1

In urma unei vizite inopinate in santierul variantei Ocolitoare Satu Mare, care a avut loc sambata, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a constatat o slaba mobilizare a constructorului, asocierea Itinera SPAColinni Lavori SPA-Viadesign SRL, informeaza CNAIR, conform Mediafax. Premierul Viorica Dancila a cerut ca toate contractele incheiate cu firme care intarzie nepermis de mult lucrarile sa fie reziliate.

Desi vremea permite desfasurarea lucrarilor la cele 10 structuri (poduri si pasaje), constructorul nu lucra la nici una dintre acestea. De asemenea lipseau din santier reprezentantii consultantului (Consitrans SRL), care ar fi trebuit sa supravegheze lucrarile. „I-am transmis constructorului ca are la dispozitie doua saptamani sa isi ia atributiile in serios si sa se mobilizeze. In caz contrar, i-am atras atentia ca ii voi rezilia contractul. Am acelasi mesaj pentru consultant, care din pacate nu este aici, motiv pentru care CNAIR ii va aduce la cunostinta acest mesaj prin intermediul unui comunicat de presa. Sper ca macar asa sa afle si cei de la Consitrans ce indatoriri au”, a precizat directorul general al CNAIR.

Premierul Viorica Dancila: ''In 2019, ne propunem sa investim foarte mult in infrastructura si in sanatate''

Narcis Neaga i-a reamintit antreprenorului ca platile pentru lucrarile efectuate sunt decontate la zi de CNAIR si asteapta si din partea acestuia sa respecte graficele de lucrari asumate.

Directorul a mai anuntat ca va lua inclusiv masuri administrative impotriva angajatilor CNAIR care ar fi trebuit sa se ocupe de gestionarea acestui contract. „Trebuie sa fie pe santier, acolo unde se desfasoara lucrarile, nu in birouri la cafele si prajituri. Daca ei cred ca in domeniul asta pot sa stea la birou intre 8.00 si 16.00 si sa astepte sa vina ziua de salariu, fara sa se intereseze ce se intampla cu proiectele de milioane de euro pe care le au in administrare, se insala. Am sa le analizez activitatea si am sa iau masuri importiva acestor angajati care nu au inteles ce trebuie sa faca de fapt”, a spus Neaga.

Ordinul de incepere pentru lucrarile la Varianta Ocolitoare Satu Mare a fost emis in luna mai 2017. Constructorul avea initial la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor, dar termenul a fost extins pana in luna septembrie 2020. Pe varianta ocolitoare Satu Mare, care va avea o lungime de 19,54 km, se vor construe 10 poduri si pasaje si 4 noduri rutiere, dintre care unul suspendat.

Valoarea contractului este de 304,8 milioane de lei, fara TVA, suma asigurata din fonduri europene.

Comentarii
Adauga un comentariu