National

CNBC: Va temeti de criza din China si Grecia? Incercati „refugiul” numit Romania

Publicat: 12 aug. 2015
1
Investitorii ar trebui sa se orienteze tot mai des catre estul Europei si sa vizeze in special Romania, pentru a se adaposti de volatilitatea de pe piata chineza si criza greceasca, au declarat unii analisti pentru CNBC.
Europa Centrala si Romania arata foarte bine”, a declarat Charles Robertson, economistul-sef al bancii de investitii pe pietele emergente Renaissance Capital, citat de CNBC.
Acesta a spus ca regiunea a fost „una de refugiu„, intr-un moment dificil pentru investitorii afectati de criza din China si Grecia.
Potrivit lui Robertson, Romania este cea mai performanta piata din 2015, iar bursa de la Bucuresti a crescut cu 9% in acest an.
Timothy Ash, strateg pentru pietele emergente la Nomura International, a precizat ca statele din Europa Centrala si de Est au beneficiat de pe urma preturilor scazute la petrol si materiile prime si foarte putine au linii de schimb comercial cu China.
„Locurile in care va puteti „refugia” sunt in Europa emergenta, in zona baltica si a Balcanilor”, a declarat miercuri Ash. Regiunea a avut de castigat de pe urma apropierii comerciale de Germania, cea mai mare economie din Europa, a declarat Bob Parker, consilier financiar al Credit Suisse.
Tari precum Romania si Bulgaria au fost afectate intr-adevar de legaturile puternice ale sectoarelor lor bancare cu Grecia, dar au mentinut exporturile masive spre Germania.
Adauga un comentariu