Stiri

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs ar fi implinit astazi 57 de ani

Publicat: 24 feb. 2012

Excentricul Jobs este cel care a dat lumii iPod, iPhone şi iPad, inovând şi transformând tehnologia pentru totdeauna.

“Timpul tău este limitat, aşa că nu-l pierde trăind viaţa altcuiva”, spunea Steve Jobs şi asta a şi făcut. Şi-a trăit propria viaţă, a avut un succes enorm, apoi s-a stins când compania lui încă se află pe culmile succesului.

Steve Jobs s-a născut în SUA, la San Francisco şi a fost adoptat de o familie din California. Părinţii săi biologici erau prea tineri pentru a-l creşte, de aceea l-au dat spre adopţie. Steve a mers la facultate în Portland, Oregon, însă a renunţat după un singur semestru. A continuat doar să meargă să asculte cursurile la facultate, dormind în camerele colegilor şi câştigându-şi existenţa adunând sticle. Mai târziu s-a întors în California şi s-a angajat la Atari – companie producătoare de jocuri video – alături de prietenul său, Steve Wozniak.

În 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ronald Wayne au fondat Apple. Când compania a început să crească neaşteptat de mult, cei trei tineri au fost nevoiţi să caute ajutorul unui executiv cu experienţă. În 1984, Steve Jobs prezenta lumii întregi primul Macintosh, Mac pe scurt, ce a devenit cel mai vândut computer mic cu interfaţă grafică. Doi ani mai târziu, Jobs a fost dat afară din propria companie. În acel moment a cumpărat Graphics Group – redenumit apoi Pixar – o afacere care i-a adus şi mai mult succes financiar, dar şi mai multă expunere la public, ca apoi să se întoarcă ‘acasă’, la Apple.

 loading...

Adauga un comentariu