Plante medicinale

Coada racului calmeaza durerile si opreste hemoragiile

Publicat: 26 ian. 2011

Este una dintre cele mai folosite plante medicinale din tara noastra si mai este cunoscut ca: argindeana, argintica, argintel, buboasa sau zolotnic. Coada racului este o planta erbacee, perena, intalta de 15-50 cm cu frunzele bazale lungi de pana la 20 cm. In scop medicinal se utilizeaza frunzele de la baza plantelor si tulpinile laterale, recoltate in timpul infloririi.

Datorita continutului mare in tanin coada racului are efect astringent, favorizeaza coagularea sangelui, fiind foarte utila in hemoragii; are actiune spasmolitica asupra musculaturii netede, fiind utila in orice durere; are efect antiseptic gastric si intestinal, impiedica formarea de calculi; are efect analgezic, hemostatic, antidiareic si cicatrizant.

Coada racului poate fi folosita in urmatoarele boli: afectiuni ginecologice de orice natura, anemie, artrite, arsuri, calculoza renala, cancer uterin sau de colon (spalaturi si clisme de 2 ori pe zi cu infuzie mai concentrata), colici gastrice, convalescenta, diaree, dismenoree, dureri abdominale, dureri menstruale, dureri stomacale, dureri uterine, eczeme, enterocolite, friguri, gingivite, hemoragii de orice natura, hemoroizi, hipermenoree, inflamatii gingivale, lacrimarea ochilor, leucoree, menstruatii abundente, osteoporoza, paraziti intestinali, spasme pilorice, reglarea menstrelor, ten seboreic, ulceratii cutanate 

Preparate din coada calului
Ceai: o lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa rece. Se fierbe timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi, preferabil dupa mese.

Din radacinile plantei 1 lingurita se va pune la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi.

Tinctura: 50 g de radacina maruntita se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70° într-o sticla ermetic închisa. Se tine apoi 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoara. Se va putea lua 10 picaturi- 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Atentie! Toate preparatele cu aceasta planta se iau doar dupa masa.
Extern se va putea folosi acelasi tip de ceai sau se face cu cantitate dubla de planta la spalaturi vaginale de exemplu sau hemoroizi.

Frunzele tinere de coada racului se pot folosi la salata si la supe de verdeturi.

Citeste si:

Ventrilica calmeaza bronsita si durerile reumaticeloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit