Actualitate

Coafuri pentru păr lung și scurt, realizate cu împletituri, potrivite pentru orice ocazie

Publicat: 18 oct. 2021
coafuri păr lung împletituri
Cu puțină imaginație, orice femeie își poate realiza singură o astfel de coafură

Atunci când vine vorba de coafuri pentru păr lung și împletituri, femeilor le place să experimenteze, chiar la ele acasă. Nu trebuie să vă faceți griji dacă nu vă ies perfect, deoarece împletiturile cu un aer dezordonat sunt la modă.

În cazul în care ai părul lung, poți alege dintr-o mare varietate de împletituri pentru podoaba capilară. Printre opțiunile care pot înlocui bine cunoscuta “coadă de cal” se numără împletitura tip bentiță, cea în patru șuvițe ori chiar celebra coafură a Elsei din Frozen.

Coafuri pentru păr lung și împletituri bazate pe accesorii

Astfel, folosind doar o bentiță, o agrafă sau un elastic poți obține o coafură care să-ți dea un aer stilat și feminin. Printre accesoriile pe care le poti utiliza se numără: eșarfe, clame în formă de lună, agrafe sau bentițe.

Împletitura în stil Elsa, din filmul Frozen

Personajul principal al filmului Disney a adus inovații din punct de vedere stilistic, coafura sa fiind obținută din combinarea a două stiluri de împletituri pentru păr lung. Acest stil de coafură poate fi o alegere ideală în cazul în care ai copii mici care nu au răbdare. Dacă fetița ta este fan al filmului Frozen, cu siguranță va fi fericită sa poarte această coafura pentru păr lung și se va simți ca o prințesă.

Împletitura în stil bentiță

O altă alegere potrivită pentru copii este împletitura în stil bentiță. Canalul de YouTube “Pretty Hair is Fun – Girl Hairstyle Tutorial” te învață să realizezi această împletitură pentru păr lung în cel mai scurt timp, într-un mod simplu.

Împletitura coroniță

Împletitura în stil sirenă este o coafură pentru păr lung caracterizată prin simplitate. Este un stil recomandat persoanelor cu păr bogat, ce oferă un plus de volum. Iar pentru un plus de eleganță și stil, poți opta pentru accesorii florale, de exemplu.

O alta coafură pentru păr lung, ușor de realizat, este cocul împletit. Pentru această împletitură ai nevoie doar de un elastic, un burete de păr și câteva agrafe.

Împletitura în patru șuvițe

Acest stil de coafură pentru păr lung poate fi decorat cu extensii colorate în nuanțe naturale sau extravagante. Se pare că împletitura cu patru șuvițe este un stil foarte popular în rândul mireselor și al celebrităților.

Împletitura în 2 șuvițe (cunoscută și sub denumirea de “rope braids”)

Această împletitură este ușor de realizat chiar și pentru cei ce nu au prea multă experiență în materie de împletituri și coafuri. Tot ceea ce ai de făcut este să împarți șuvițele în două secțiuni, să le răsucești, să le împletești și, la final, să “prinzi” coafura folosind un elastic transparent sau de culoarea părului.

Coafuri pentru păr scurt

În privința aranjării părului scurt, un exemplu la îndemână este coafarea cu placa de păr. Pentru acest tip de coafură se recomandă folosirea unei loțiuni protectoare împotriva căldurii, pentru a nu-ți distruge complet podoaba capilară în urma coafării. Este mai eficient să folosesti placa pentru a-ți ondula părul, în comparație cu un ondulator, însă este și mai dăunător pentru păr. Realizate în mod corect, buclele realizate în acest mod pot rezista 3 zile sau mai mult, iar procesul coafării durează doar 5 minute, după spusele YouTuberiței Milabu, în videoclipul postat pe canalul personal denumit “Top 10 best short hairstyles 2016”, în care ne oferă interesante idei de coafuri pentru păr scurt, dar și pentru cel lung, care pot fi realizate cu ajutorul unor superbe împletituri.

Adauga un comentariu