Remedii naturiste

Coaja de ou, cel mai bun supliment natural de calciu. Iata cum trebuie sa o prepari si sa o folosesti

Publicat: 09 oct. 2015
7

Calciul este unul dintre elementele cele mai abundente si esentiale in corpul uman. Prin adaugarea de calciu la dieta ta, poti construi oase sanatoase si previi anumite boli.

Deoarece oasele sunt tesut viu, ele trebuie sa isi completeze constant depozitele de calciu si necesita niveluri adecvate. Adultii sanatosi au nevoie de aproximativ 1000 mg de calciu pe zi. Valorile cresc in cazul femeilor la post-menopauza – 1200 mg si adolescenti – 1300 mg.

Desi multi oameni apeleaza la suplimentele de vitamine si minerale pentru aprovizionarea adecvata de nutrienti, studiile arata ca in cazul calciului acesta se absoarbe mai usor prin intermediul alimentelor.

Trateaza lipsa de calciu cu coaja de ou

Nutritionistii incurajeaza consumul de alimente bogate in calciu, precum lactatele si legumele verzi. Cu toate acestea, coaja de ou este, de asemenea, o sursa excelenta de calciu. Coaja de la un singur ou contine in jur de 2000 mg de calciu.

Deoarece multe persoane au probleme cu digestia produselor lactate, cojile de oua devin o sursa populara pentru calciu. Potrivit studiilor clinice, pudra de coaja de ou are efecte pozitive asupra oaselor si cartilajelor. Nu doar ca ajuta la mentinerea nivelului adecvat de calciu, dar este, de asemene, o mare sursa de strontiu si fluor. Studii suplimentare au aratat cresterea mobilitatii si reducerea durerilor la pacientii cu osteoporoza.

Cum folosesti coaja de ou

Cel mai bun mod de a face cojile de oua sigure pentru consum este sa ucideti orice bacterie care persista pe ele. Pentru asta, adu cojile de oua la fiert, pentru aproximativ 5 minute. Apoi le puneti pe o foaie de copt si le uscati in cuptor la cea mai scazuta temperatura. Sau, daca aveti un deshidrator, nu ezitati sa il folositi.

O rasnita de cafea este cel mai eficient mod de a macina coaja intr-o pulbere fina pe care apoi o puteti adauga la orice mancare, iar ceea ce ramane pastrati la frigder. Nutritionistii recomanda sa nu consumati mai mult de o lingurita de coaja de ou sub forma de pulbere pe zi.

Adauga un comentariu