National

Cod portocaliu de canicula

Publicat: 22 aug. 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben si portocaliu de canicula pentru intreaga tara, valabil de joi pana duminica. Conform avertizarii, in intervalul mentionat valul de caldura se va intensifica si va cuprinde treptat inteaga tara.
Judetele avertizate cu cod portocaliu sunt Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Vacea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau si Braila.
„Pe parcursul zilei de joi (23 august), canicula se va intensifica in regiunile sudice, iar in zilele urmatoare (24, 25 si 26 august) si in cele vestice. In Campia de Vest, Campia Romana si sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 38 si 41 de grade, in Lunca Dunarii se vor inregistra izolat si 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, se precizeaza in avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
Restul tarii se va afla, tot de joi pana duminica, sub atentionare cod galben de canicula. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 38 de grade in toate zonele de campie, deal si podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul de 80 al disconfortului termic.loading...

Comentarii
  • parca harta arata ca si iasiul este sub cod portocaliu; cine sa va mai inteleaga , preluati niste informatii si le redati gresit; halal jurnalisti

Adauga un comentariu