Local

Cod portocaliu de ploi şi vreme instabilă în judeţul Iaşi

Publicat: 24 aug. 2020
Cod portocaliu de ploi şi vreme instabilă în judeţul Iaşi
Cod portocaliu de ploi şi vreme instabilă în judeţul Iaşi

În această dimineaţă este în vigoare un cod portocaliu de ploi şi vreme instabilă în judeţul Iaşi. Conform unei informări emisă de ANM, judeţul Iaşi se afla sub incidenţa unui cod portocaliu de instabilitate a atmosferică accentuată cu cantităţi de apă însemnată

Cod portocaliu de ploi şi vreme instabilă în judeţul Iaşi

În intervalul 24 august 2020, începând cu ora 12.00, până pe data de 24 august 2020, ora 23.00, ion judeul Iaşi se afla în vigoare un cod portocaliu de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin avesse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp, sau prin acumulare, vor depăşi 30…40 l/mp şi pe arii reastranse 50…70 l/mp

Cod galben de ploi şi vreme instabilă în mai multe zone ale ţării

De asemenea, tot luni, între orele 12.00 și 23.00, a fost emis un Cod galben de ploi, în mai multe regiune din România.

„În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 24-30 august 2020

Prognoza meteo în săptămâna 24-30 august 2020 indică atât precipitații, cât și caniculă în Iași în toată această perioadă. Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în această săptămână ieșenii vor avea parte de precipitații, iar spre final vremea se va încălzi. Valorile maxime vor atinge și 36 grade Celsius spe finalul săptămânii.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 24-30 august 2020. Șanse mari de precipitații la începutul perioadei

Astăzi, 24 august 2020, vremea la Iași va fi în general închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie, se pot înregista averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații se vor menține ridicate. Și mâine, 25 august 2020, vremea la Iași va fi în general închisă, cu șanse ridicate de precipitații. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Se pot înregistra averse, în timp ce vântul va sufla moderat. Și spre seară pot apărea precipitații, în timp ce umiditatea aerului se va menține ridicată.

Adauga un comentariu