National

Cod portocaliu de vreme rea în aproape toată țara

Publicat: 19 iul. 2020
Cod portocaliu de vreme rea
Având în vedere prognoza meteorologică, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația de a lua o serie de măsuri, fiind transmisă o notificare în acest sens către toate primăriile din județ

Meteorologii au emis duminică dimineață noi avertizări de vreme rea. Se anunță fenomene extreme în mai multe zone din țară. Este vorba despre extinderea codului portocaliu de ploi și vijelii. Intervalul de valabilitate: duminică, ora 21.00 – luni, ora 10.00.

În estul Transilvaniei şi local în Maramureş, vestul Moldovei şi în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã, îndeosebi prin acumulare, vor depãşi 40 l/mp şi, pe arii restrânse 60 l/mp.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 iulie – România

Vremea va fi instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindinã în jumãtatea de vest a teritoriului şi în zonele de deal şi de munte. Cantitãţile de apã vor depãşi local 20…40 l/mp şi izolat 50…70 l/mp. În extremitatea de est şi de sud-est a teritoriului, vremea va fi în general frumoasã, iar astfel de manifestãri vor fi pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în sud-estul Munteniei. În zonele joase, dimineaţa, izolat se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 iulie – București

În cursul zilei vremea se va menţine în general frumoasã, însã spre orele serii instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, intensificãri ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, averse şi descãrcãri electrice. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 iulie – Iași

Duminică, 19 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 24 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse.

Adauga un comentariu