Magazin

COD PORTOCALIU: Starea vremii pana acum

Publicat: 26 ian. 2014
1

Toate cele 3 autostrazi, A1, A2 si A3 raman INCHISE peste noapte, a declarat Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, la fel ca si 33 de drumuri nationale. Alte 89 de drumuri din Romania sunt blocate de autoritati din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a mai declarat ministrul interimar în cadrul Comandamentului de iarna întruni în aceasta noapte. „Toti cei care trebuie sa plece de acasa maine dimineata sunt rugati sa se intereseze în prealabil despre stare drumruilor pe care vor circula”, a precizat Oprea.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol, valabila pana duminica seara, a fost restransa la Capitala si 13 judete din sud-estul tarii, în timp ce alte 14 judete din sud, centru si est sunt sub cod galben de viscol, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Codul portocaliu ramane valabil, pana duminica la ora 22, pentru judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.
Astfel, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, în sudul Moldovei, precum si în zona Carpatilor de Curbura. În aceste regiuni, dar cu precadere în judetele Buzau, Braila, Vrancea si Ialomita, viteza vantului la rafala va depasi temporar 70 – 80 km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi si lapovite, moderate cantitativ si izolat se va depune polei.

Totodata, se afla sub cod galben de viscol judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani.

Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si jumatatea nordica a Moldovei va ninge, dar viteza vantului la rafala va fi de pana la 45 – 50 km/h.

Adauga un comentariu