Actualitate

Cod Rosu! Armata romana intervine in Grecia

Publicat: 25 iul. 2018
1

Incendiu Grecia 2018. Ministerul Apararii Nationale a declarat stare de urgenta in Grecia. Romania intervine brutal in infernul din Sud, trimitand avioanele speciale pentru stingerea incendiilor.  Aeronavele Fortelor Aeriene Romane si cei aproximativ 20 de militari – membri ai echipajelor si personal auxiliar – au decolat spre Grecia astazi, 25 iulie, in jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. 

 

Doliu national in Grecia! Sute de oameni au murit sau au fost raniti in urma celui mai mare incendiu din istorie! Imagini apocaliptice

Aeronava C-27 J Spartan, configurata pentru stingerea incendiilor, precum si aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale in cadrul mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene care coordoneaza raspunsul la dezastrele naturale si provocate de om la nivelul UE, permitand acordarea asistentei coordonate, eficace si rapide in sprijinul populatiilor afectate.

Potrivit news.ro, pompierii continua miercuri sa caute persoane blocate in case sau masini carbonizate in imprejurimile statiunilor balneare Mati si Rafina, la est de Atena, devastate de incendii soldate cu 74 de morti si 187 de raniti, potrivit unui ultim bilant oficial, relateaza AFP.

Adauga un comentariu