Calatorii

COD RUTIER 2019. Vesti proaste pentru soferi, noi amenzi la orizont

Publicat: 05 sept. 2019

COD RUTIER 2019. Legislatia rutiera se schimba din nou. Masinile radar vor trebui presemnalizate prin panouri cu 500-1000 de metri inainte.

COD RUTIER 2019. Comisiile de specialitate din Camera Deputatilor au avizat favorabil proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, ca prezenta masinilor de politie cu radar trebuie presemnalizata prin panouri, cu 500-1.000 de metri inainte.

Potrivit modificarilor adoptate „masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte pe sensul de mers".

Pe langa faptul ca masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane, potrivit unei completari aduse amendamentului, acestea trebuie sa fie pozitionate vizibil.

Comisiile din Camera Deputatilor au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.

Guvernul a anuntat ca nu sustine aceasta initiativa. Proiectul de lege a fost initiat de catre deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificari au contribuit si parlamentari ai PSD si UDMR.

„Iar o sa sara deontologii de doi metri. Raport final pe proiectul de lege privind interzicerea radarelor ilegale. Nu a radarelor legale. Acestea trebuie semnalizate asa cum se intampla in toata lumea civilizata si unde implementarea legilor similare a dus la scaderea numarului de victime din accidente rutiere. Avem multi decedati pe sosele in primul rand ca avem drumuri proaste. Apoi neatentia la volan si consumul de alcool. Ceea ce este in prezent nu e in regula. Preventia trebuie sa devina prioritara! Acolo unde sunt machete cu masini de politie, numarul accidentelor soldate cu victime scade. In paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respecta regulile in trafic!", a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit